Chocolademousse met mandarine en sinaasappel

 50 personen      1,04 €/pers.     

Ingrediënten 

5 kg Eetappelsienen (29813)
600 ml Agrumsiroop (98437)
2 L Halfvolle melk (23778)
2 L Room 40% Culino (114001)
2 kg Mousse chocolat Culino (114690)
4 stuks Oreokoekjes (105861)

 

Bereidingswijze

 

  1. Snijd de appelsienen in zestes. Blancheer deze tweemaal. Kook deze een derde maal op met agrumsiroop. Laat afkoelen.

  2. Snijd de appelsienen in partjes en laat deze marineren in agrumsiroop.

  3. Klop de mousse chocolat op tot een mooie mousse met koude melk, room, appelsienzeste en 250 ml agrumsiroop.

  4. Verdeel de partjes appelsien over de serveerschaaltjes en spuit bovenop de chocomousse. Houd daarbij partjes over voor de garnering.

  5. Garneer met een oreokoekje en appelsienpartjes.

 

Tip

Voor een alcoholische versie van de chocolademousse, vervangje de Agrumsiroop door 500 ml Triple Orange (98734).Laat de appelsienen marineren in 300 ml Triple Orange enklop de resterende drank mee op in de chocolademousse.

Producten ophalen...