Ananascarpaccio met wittechocoladeroomijs

 10 personen      Dessert   

Ingrediënten 

• 2 stuks ananas gold (29842)
• 100 g rietsuiker grof (53470)
• 1 bussel verse munt (115423)
• 1 pot fruit peper lemon pure (112429)
• 600 g roomijs witte chocolade (122245)
• 50 g kletskoppen 700 g (100070)


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Verwijder de schil van de ananas en snij in flinterdunne plakken voor carpaccio.

2. Verdeel over de borden en plaats koel.

3. Doe de rietsuiker in een vijzel en haal van 4 takjes munt de blaadjes af, doe ook in de vijzel en stamp tot de suiker mooi groen kleurt, bewaar de rest van de munt.

4. Bestrooi de plakjes ananas met de muntsuiker en de peper lemon pure, plaats voor een uurtje terug in de koeling.

5. Voor serveren, werk verder af met een mooi bolletje roomijs met witte chocolade en garneer met de kletskoppen en een plukje munt.

 

Tip

Verpak de ananas vacuüm in appelsiensap met kaneel, steranijsen kardemon. Gaar gedurende 1 uur op 85 °C. Koel snel terug. Snij daarna aan wanneer je de ananas nodig hebt.

Vervang de verse munt door gevriesdroogde groene munt 50 g (33372) of gehakte munt diepvries (115375).


Vegan versie

Serveer met sorbet van passievruchten (101317).

 

Take away versie

Werk af op het bord en geef het ijs in bolletjes apart mee, zodat de klant dit op het laatste kan verdelen.