Carpaccio van zalm

 10 personen      3,64 €/pers.   

Ingrediënten 

20 ml olijfolie extra bio (66145) 20 g bieslook vers (114528) 
50 g rucola (29369) 30 g lemoncress kistje (119772)
50 g jonge slascheuten (103511) 100 ml dressing yoghurt (30129)
800 g carpaccio zalm (115365)  10 g roze bessen gedroogd (114179)
50 g granaatappelpitten (114179)  500 g focaccia mozzarella met kruiden (120211)

Bereidingswijze

  1. Besprenkel je bord met enkele druppels olijfolie. Leg hierop de carpaccio.

  2. Trek enkele strepen yoghurtdressing over de carpaccio.

  3. Meng de salade met kruiden, cress en vinaigrette.

  4. Plaats de salade in het midden van het bord.

  5. Bestrooi met enkele granaatappelpitten en rode peperbolletjes.

  6. Serveer met reep focaccia.

Bereidingstips

  1. Spuit er toefjeskreeftenmousse rond.
  2. Garneer met geblancheerdezeekraal of metzeewierkaviaar.

Foodcost tip

  1. Deze lekkere diepvriescarpaccio is uitermate geschikt voor menu’s en voor grotere groepen tijdensde feestdagen. Je hebt een perfecte berekening van je foodcost, weet precies het aantal porties, voldoet aan de HACCP-normen, zonder snij-ongelukken, constante kwaliteit.

Vegetarische versie

  1. Maak er een vegetarische versie van met plakjes geroosterde bieten in verschillende kleuren..