Hertenragout met Brabantse groenten

 100 personen      Hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 500 ml vloeibare vetstof (21724)
• 3 kg uien, in blokjes (103933)
• 20 kg hertengoulash (122843)
• 450 g Luikse siroop (118096)
• 2 L geuzebier
• 12 L water
• 250 g wildfond (106762)
• 5 kg witloof chiconettes (120964)
• 5 kg rapen (119736 )
• 5 kg wortelen (119665)
• 5 kg spruitjes (48624)
• 500 g roomboter (67098)
• 150 g honing (118999)
• 10 kg krielaardappeltjes (120143)
• 500 ml olijfolie (110362)
• 500 g poivrade voor wild (35235)
• 400 g bruinesausbinder (35259)
• 100 g rozemarijn (115427)


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Verhit de vetstof en stoof de uien kort aan, voeg de hertengoulash toe en bak mooi aan. Kruid met peper en zout.

2. Voeg nu de Luikse siroop en geuze toe, laat inkoken.

3. Bevochtig met het water en voeg de wildfond toe, vermeng en laat afgedekt garen.

4. Reinig de chiconettes en stoof deze. Snij overlangs door en hou warm.

5. Snij de rapen en wortelen in gewenste vorm en stoom deze beetgaar samen met de spruitjes.

6. Verwarm de roomboter en wentel de wortelen, rapen en spruitjes erdoor. Kruid bij met peper en zout, voeg de honing toe en karamelliseer. Hou warm.

7. Was de krielaardappeltjes en dep droog, meng met de olijfolie en kruid bij met zeezout en peper. Verdeel over de bakplaten en bak op 200°C gedurende 20 minuten.

8. Bind de stoverij met de poivrade en bruinesausbinder en laat nog even doorkoken om de gewenste dikte te bekomen.

9. Voor de presentatie: schep de stoverij uit en garneer met de groenten en aardappelen. Bestrooi met de rozemarijn.


Foodcost tip

Maak van de groenteresten een soepje.


Vegetarische versie

Werk met groentebouillon en vegetarische kipstukjes (109882). Pas op: korte gaartijd nodig. Bind met bruinesausbinder.