Kappertjessalsa met kalfsgebraad

 50 personen      voorgerecht   

Ingrediënten 

• 5 L water
• 100 g Culino Gebonden kalfsjus (110378)
• 3,5 kg kalfsgebraad (113410)
• 400 g kappertjes (op azijn) (30440)
• 250 g rode ui, fijn gesnipperd (29818)
• 50 ml witte wijnazijn (119017)
• 50 g bieslook, gesnipperd (29846)
• 1 bussel platte peterselie, gehakt (62913)
• 250 g zure room (120831)
• 10 g dragon (primerba) (74226)
• Peper van de molen
• 5 stuks Affila cress (119768)

 

Bereidingswijze

  1. Vermeng het water met de gebonden kalfsjus koud in een kookpot.
  2. Leg het kalfsgebraad in de kookpot en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur uit en laat het kalfsgebraad afkoelen in de bouillon.
  4. Spoel de kappertjes voldoende en dep deze droog met keukenpapier.
  5. Vermeng de rode ui met de witte wijnazijn en laat een uurtje marineren.
  6. Voeg nu de bieslook, platte peterselie en kappertjes toe en vermeng.
  7. Roer de zure room en de dragon erdoor. Breng op smaak met peper uit de molen.
  8. Dresseer de kalfsgebraad (fijn gesneden) en de kappertjessalsa in een glas of op een bordje.
  9. Garneer met toefjes zure room en de cress.

Foodcost tip

  • Vervang het kalfsgebraad door varkensgebraad.

 

Tip

  • Gaar het kalfsvlees vacuüm, met toevoeging van een beetjebouillon, ongeveer 1u30 op 64° C en koel snel terug.

Lactosevrije versie

Vervang de zure room door soja-yoghurt (54314).