Krokante parelhoenfilet met paddenstoelen

 100 personen      Hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 100 stuks parelhoen suprême (119959)
• 300 ml olijfolie (110362)
• 300 ml vloeibare vetstof (21724)
• 2 kg champignons, in schijven (29874)
• 2 kg chanterelle geel (120550)
• 1 kg oesterzwammen, gescheurd (119749)
• 1 kg shiitake mini (119752)
• 1 kg kastanjechampignons, in schijven (29858)
• 500 g roomboter (67098)
• 500 ml arachideolie (119369)
• 100 g knoflook, gehakt (110185)
• 100 g primerba tijm (35209)
• 20 kg gewassen spinazie (29856)
• 1,5 kg cornflakes (116103)
• 10 kg aardpeer & pastinaak mini gratin (111071)
• 10 L pepersaus (121064)


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Kruid de parelhoen suprême met peper en zout.

2. Verhit de olijfolie en de vetstof en bak de parelhoen mooi aan. Bak eerst krokant op de velkant. Snij overlangs door en leg op de bakplaten.

3. Controleer de champignons en reinig eventueel. Verhit de roomboter en de arachideolie en bak hierin al de champignons. Kruid met de knoflook, tijm, peper en zout.

4. Voeg nu de spinazie toe en stoof kort even mee, werk af met de cornflakes.

5. Vul hiermee de parelhoen suprême. Is er nog wat van de champignonmengeling over? Leg die dan onder de parelhoen. Bak gedurende een 20-tal minuten op 180 °C.

6. Verdeel de gratin over de bakplaten en bak af volgens de instructies op de verpakking.

7. Verwarm de pepersaus en serveer bij dit gerecht. Serveer 2 stuks gratin met de parelhoen suprême.


Foodcost tip

- Werk met diepvriesbospaddenstoelen (57426).

- En gebruik diepvriesspinazie (48558), maar stoom deze eerst kort.

 

Tip

Vervang de aardpeer- & pastinaakgratin door aardappelgratin (19310) die gevuld is in bouchées in stervorm (121422).


Vegetarische versie

Vervang de parelhoen door vegetarische filets. Vul deze onmiddellijk en verwarm in de oven (56056).