Lamskroon met risotto

 10 personen      hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 350 g gele wortel, in staafjes (119763)
• 200 g broccoliroosjes (119645)
• 400 g mini-rapen, gekuist (119736)
• 300 g mini-wortel, gekuist (119739)
• 1 L water
• 20 g Culino gebonden kalfsjus (110378)
• 20 g lamsjus (105549)
• 2 stuks steranijs pure (112394)
• 10 g primerba dragon (74226)
• 200 ml vloeibare vetstof (66136)
• 2,5 kg lamskroon (115706)
• Peper en zout
• 2 kg risotto verdi (56781)

 

Bereidingswijze

  1. Kook de groenten kort en spoel koud.
  2. Breng het water aan de kook. Voeg de gebonden kalfsjus, lamsjus en de steranijs toe. Laat voor een 5-tal minuten inkoken. Haal de steranijs eruit,voeg de dragon toe en hou warm.
  3. Stoof de groenten aan in 100 ml vloeibare vetstof, breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Kuis de lamskroon op indien nodig. Kruid met peperen zout.
  5. Verhit 100 ml vetstof en bak de lamskroon mooi aan. Gaar kort verder in de pan of oven. Laat even rusten alvorens te versnijden.
  6. Verwarm de risotto al roerend in een kookpannetje voor ongeveer 5 minuten.
  7. Voor de presentatie: eerst de risotto, het lamsvlees, dan de groenten. Serveer de saus eventueel apart in een sauskommetje.

Foodcost tip

  • Vervang de lamskroon door lamskoteletten natuur (118436).

 

Tip

  • Voeg als extra garnituur gepofte tapastomaten (29882) toe.

Vegetarische versie

Serveer vegetarische nuggets (120920)i.p.v. het lamsvlees en serveer zonder de saus.

Producten ophalen...