100 personen Voorgerecht
Ingrediënten
• 100 stuks zalm portie (vers: 123567, diepvries: 110605)
• 10 stuks knolselder (29405)
• 10 kg aardappelen, geschild (119791)
• 1 L olijfolie (110362)
• 700 g primerba basilicum (35207)
• 250 g Culino visfumet (110376)
• 10 stuks mozzarella 500 g, in sneetjes (59413)
Bereidingswijze
1. Schil de knolselder en snij in plakken. Druk ze uit in ronde plakjes, stoom deze kort en koel snel terug.
2. Schil de aardappelen, was voldoende en snij ze in ronde plakken. Stoom deze kort en koel snel terug.
3. Verdeel de olijfolie in ondiepe gastroschalen, verdeel de knolselderschijven en leg de zalm erop. Breng op smaak met met basilicum en visfumet, eventueel met peper en zout.
4. Verdeel nu de aardappelen en mozzarella trapsgewijs tot de zalm volledig bedekt is.
5. Kruid eventueel met witte peper en zout. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
6. Gaar de zalm op combistoom met 10 % vocht gedurende ± 15 minuten op 180 °C.
7. Schep over op de borden en presenteer eventueel met een blaadje verse basilicum.
- Vervang de door diepvrieszalm of pollakplankjes.
- Gebruik de resten van de knolselder in een soepbereiding.
- Serveer met wittewijnsaus.
- Onze porties vis zijn steeds verkrijgbaar in porties van 100 g, 150g en 180g. Zo kan je kiezen wat voor jouw gasten het beste past.
Vervang de zalm door vegetarische filets (56056).