Everzwijngoulashpotje met abdijbier, wortel, rapen en denappeltjes

 50 personen      4,04 €/pers.     

Ingrediënten 

500 ml Vloeibare vetstof (66136)
10 kg Everzwijngoulash (115844)
100 g Wildkruiden (105543)
1,5 L Abdijbier naar keuze (bv: 98623)
150 g Gebonden kalfsjus Culino (110378)
2,5 kg Rapen, in bolletjes of schijfjes (114595)
2,5 kg Wortelen, in bolletjes of schijfjes (119665)
1 kg Zilveruitjes, diepvries (48946)
400 g Poivrade voor wild (35235)
50 g Peterselie pluksels (29654)
7,5 kg Denappeltjes (50985)
5 L Water

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

 

  1. Verhit de vetstof in een braadpan en bak hierin de everzwijngoulash kort aan.

  2. Kruid met de wildkruiden en bevochtig met abdijbier en water. Vermeng met de gebonden kalfsjus van Culino.

  3. Breng aan de kook en laat gedurende een uurtje zachtjes koken.

  4. Voeg nu de rapen, wortelen en zilveruitjes toe. Laat deze mee gaar koken in de stoverij.

  5. Voeg nu de poivrade voor wild toe, breng aan de kook en laat ± 5 minuten koken om de binding te bekomen.

  6. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  7. Presenteer op een bord en garneer met peterselie pluksels.

  8. Serveer hierbij de gefrituurde denappeltjes.

 

Tip

  • Voeg veenbessencompote (109190) aan de stoverij toeindien je deze zoeter wenst.

Fingerfood versie

 

Extra ingredienten:

Fingerfood (117154
 
 

 

Extra stappen:

  1. Breng de hertenfilet en de champignonsaus in de blixer, laat kort blixen, voeg eventueel nog wat extra kookvocht(bouillon) toe om helemaal glad te blixen, voeg ( 60 à 90 gr/kg ) FINGERFOOD toe en laat nog even kort blixen. Breng in de gewenste vormen en laat anderhalf uur rusten in de koeling. Ontvorm en regeneer tot max 75°C kern.

  2. Blix het gegaard witloof met wat extra vocht,( melk of (soja)room) tot gewenste textuur. Voeg ( 60 à 90 gr/kg ) FINGERFOOD toe en laat nog even kort blixen. Breng in de gewenste vormen en laat anderhalf uur rusten in de koeling. Ontvorm en regeneer tot max 75°C kern.

  3. Meng bij de warme puree ( 60 à 90 gr/kg ) FINGERFOOD toe en meng met de klopper.. Breng in de gewenste vormen en laat anderhalf uur rusten in de koeling. Ontvorm en regeneer tot max 75°C kern.

  4. 10.Regeneer en serveer de 3 componenten apart op het bord.



Extra tip:

  • Je kan ook een vorm maken met beide componenten bovenop elkaar.

  • Zorg ervoor altijd gemalen specerijen te gebruiken, geen verse en geendiepvries, deze zorgen altijd voor slikproblemen.Ook de fond(fumet) en kruiding zonder groentestukjes gebruiken.

 

Softmeal versie 

 

Extra ingredienten:

Crudimix (117157
 
 

 

Extra stappen:

  1. Breng het stoofpotje in de blixer, laat kort blixen, voeg eventueel nog wat kookvocht toe om helemaal glad te blixen, voeg ( 60 à 90 gr/kg ) CRUDIMIX toe en laat nog even kort blixen.

  2. Blix de gebakken denappeltjes wat extra vocht,( groentebouillon of (soja)room) tot gewenste textuur.

  3. Bind met ( 60 à 90 gr/kg ) CRUDIMIX tot gewenste textuur.

  4. Regeneer en serveer de 2 componenten apart op het bord.

 

Extra tip:

  • Je kan ook een vorm maken met beide componenten bovenop elkaar.

  • Zorg ervoor altijd gemalen specerijen te gebruiken, geen verse en geendiepvries, deze zorgen altijd voor slikproblemen.Ook de fond(fumet) en kruiding zonder groentestukjes gebruiken.