Konijn (vers vs. diepvries) met mosterdsaus

 1 kilogram      Hoofdgerecht   

Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van verse & diepgevroren konijnenbillen.

- Foodcost van het recept met verse konijn: € 14,05/kg
- Foodcost van het recept met diepgevroren konijn€ 10,11/kg

Dat is een verschil van net geen 4 euro per kilo!

Ingrediënten voor 1 kg:

  • 522 g konijnenbillen vers OF 522 g konijnenbillen diepvries
  • 1 g peper wit uit de molen 
  • 1 g zout keuken
  • 6 g bloem brood wit 
  • 55 g boter keuken 
  • 55 g uien sjalot 
  • 55 g mosterd graan op traditionele wijze boni 
  • 165 ml wijn wit keuken 
  • 1 g thijm 
  • 110 ml room culinaire 20% 

Allergenen: melk, gluten, mosterd, sulfiet

Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  1. Kruid de billen en haal ze licht door de bloem. Verhit een ruime ovenvaste stoofpot op een matig vuur, smelt de boter en kleur het konijn aan beide zijden in de bruisende boter. Reken zo’n 5 minuten baktijd voor elke zijde. Het vlees moet alleen kleuren. Neem ze uit de pot.
  2. Pel de sjalotten en stoof ze glazig in de pot van het konijn. Voeg na een paar minuten de graanmosterd toe en laat de mosterd kort ‘meebakken’. Blus de pot met witte wijn en voeg tijm toe en de konijnenbillen. Plaats een deksel op de pan en laat zachtjes garen in de oven op 180°C.
  3. Haal de gare billen uit de pot en werk de saus af met de room. Laat nu de saus nog inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat mosterd.

Foodcost-tip

Door hier een grote hoeveelheid groenten aan toe te voegen kan je je foodcost enorm doen dalen. Denk aan wortel, pompoen, knollen en raapjes.