10 personen Hoofdgerecht
Ingrediënten
• 1 L water
• 250 ml witte wijn (47980)
• 250 ml Culino culinaire room (114000)
• 40 g Culino visfumet (110376)
• 110 g gourmet visveloutésaus (35234)
• 1 kg groentjes volgens seizoensaanbod:prei, selder, wortelen, pastinaak, …
• 1 kg mini-aardappeltjes (29253)
• 1,5 kg zalm (123567), leng (123543),roodbaars (123590)
• 50 g roomboter (67098)
• 10 stuks Fleurons hanekammen (62300)
Bereidingswijze
1. Breng het water met de witte wijn en culinaire room aan de kook. Voeg de visfumet toe en laat voor ± 15 minuten inkoken.
2. Voeg de visvelouté toe, breng aan de kook en laat nog een 5 tal minuten koken om de gewenste dikte te bekomen, werk de saus af met de roomboter en breng verder op smaak met witte peper en zout, koel terug.
3. Snij de groenten in gewenste vorm en kook beetgaar, koel terug.
4. Verwarm de mini aardappeltjes en koel terug.
5. Verdeel het visserspotje over de gesloten gastroschalen, kruid met peper en zout, stoom op 72° C gedurende een 10 tal minuten.
6. Verdeel de vis in de take away schaaltjes, verdeel de groentjes en aardappelen, werk af met de saus, maak zo een vispannetje ervan en garneer met de fleurons.
7. Klant kan deze opwarmen in warme luchtoven of in een microgolf oven.
Werk met diepvriesgroentjes, zoals prinsessenmelange (48655). Enkel opwarmen en het is klaar. Werk vooral met seizoensgroenten.
Het vispannetje kan je ook afwerken met geraspte kaas indien gewenst.
Vervang de vis door vegetarische groenteballetjes (121250 of 120732). Maak de saus dan wel met groentebouillon (110382).