Bezig met laden


PartnersEurokip

Onze partner voor alle gevogeltespecialiteiten en konijn? Eurokip. Een op en top Belgisch familiebedrijf met jaren ervaring, een goede reputatie, hoge kwaliteitseisen en uitmuntende specialiteiten.

Bovendien hanteert deze lokale partner dezelfde missie als Colruyt Group: topproducten aan een uitzonderlijke kwaliteit aanbieden op een mens- en milieuvriendelijke, duurzame manier. Het resultaat? Heerlijk gevogelte- en konijnenvlees, traceerbaar van stal tot vork.

>>Bekijk alle Eurokip producten

Good Meat

Onze partner voor vleesspecialiteiten. Een Belgisch familiebedrijf met ruim 100 jaar ervaring, een specialist in het selecteren, importeren en portioneren van kwaliteitsvlees.

Good Meat werkt met gerenommeerde rassen. Van raszuivere Spaanse Ibericovarkens en Zuid-Amerikaanse runderen tot Aberdeen Angus van eigen kweek.

>>Bekijk alle Good Meat producten

Good Meat

Onze partner voor kip- en kalkoenproducten. Gezond genieten, lekker veelzijdig, kwaliteitsvol en net iets anders.

Volys brengt gemak naar jouw keuken. Het is een betrouwbare partner met ruim 75 jaar ervaring.

>>Bekijk alle Volys productenFoodcost-tipsPortioneer juist

Geef je je residenten 20g meer rosbief dan ingeschat? Dat lijkt niet veel. Tot je de optelsom maakt. 50 x 20g = 1kg! Reken maar eens uit hoeveel dat op jaarbasis kost. Geen zin om zelf af te wegen? Ga voor geportioneerd vlees.

 

Ga voor tijdswinst

Alles zelf doen? Dat kost veel tijd én energie. Een gegaarde kipfilet die je nog even aankleurt in de pan bespaart je een pak tijd t.o.v. een kipfilet die je zelf bereidt.

 

Verspil minder

Te veel vlees aangekocht? Dat heeft meteen een impact op je budget. Gooi het niet weg, maar verwerk de restjes in garnituur voor je soep, een quiche, een huisgemaakte vleessalade, …

 

Kies de juiste techniek

Gaar varkensribben, kippenfilets of -bouten in een combisteamer. Bak het krokant af. Zo behoudt het gewicht. Grote stukken vlees gaar je in vacuüm-zakken. Het kookvocht houdt alles sappig en dient voor sauzen of soepen.