Laat je inspireren

Solucious biedt je tal van inspiratie en oplossingen op maat van jouw keuken.
Ontdek nieuwe assortimenten of services. Leer bij dankzij tips en webinars. Lees verhalen van klanten. Verlaag je foodcost. Bekijk onze recepten.

Duid hieronder jouw sector aan en selecteer dan een onderwerp naar keuze. Simpel!

HORECA GROOTKEUKENS BEDRIJVEN
Assortiment Tips & bijleren Lage kost Recepten Klant vertelt Events Services

Lees meer

Welke puree is meest geschikt voor jouw keuken?

 Welke puree is makkelijkst te regenereren?
 Wat is snelste klaar: droge, verse of diepvriespuree?

Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge puree. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...

Lees meer
Lees meer

Welke pasta past het beste bij jouw keuken?

 Smaakt verse, kant-en-klare pasta anders dan diepvriespasta?
 Wat is het voordeel van droge pasta?

Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge pasta. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...

Lees meer
Lees meer

Hoe evolueren prijzen en voorraden?

Houd je foodcost en voorraad onder controle, dankzij onze nieuwe barometers.


  prijsbarometer: van welke producten stijgen of dalen de marktprijzen?
  voorraadbarometer: en hoe hoog is de beschikbaarheid daarvan? 


Lees meer

Ontdek ons aanbod Sint

Benieuwd naar ons assortiment voor Sinterklaas?

 heel wat lekkers: chocolade, speculoos, ...
 tal van smaken, porties en hoeveelheden
 ook suikerarme, lactosevrije en duurzame alternatieven

Lees meer

In het Onze-Lieve-Vrouwlyceum kookt Cindy het hele jaar door

“ Als scholieren in de zomer uitvliegen, staat de keuken leeg. Sinds enkele jaren koken we ook in de zomervakantie voor enkele jeugdkampen. Daardoor hebben we Solucious leren kennen, en daar hebben we nog geen moment spijt van. ”

Cindy Theunissen, Chef-kok 

Lees meer

Quiche met zalm en broccoli

 2-4 pers.      Hoofdgerecht

De Quichebodems kunnen gevuld worden met vlees, vis, … zelfs veggy. Ideaal als dagschotel/lunch.
In samenwerking met Pidy

Lees meer

Betaal je factuur online in 1 klik

Vanaf nu betaal je je factuur makkelijk via een online betaalplatform, rechtstreeks vanuit de e-mail met je factuur. De voordelen zijn duidelijk.

 Win tijd: steeds juiste bedrag, rekening- en factuurnummer
 Betaal makkelijk met je gsm: via QR-code of een betaalapp

Lees meer

Vlees

 Bekijk ons assortiment vers vlees 
 Zelf te versnijden of reeds versneden, aan jou de keuze
 Een ruime keuze voor elk wat wils

Graag altijd gekoeld water op voorraad?

Ontdek het gemak van een watertap:

 Goedkoper dan flessenwater
 Ecologisch want minder verpakking
 Minder gedoe in stockage

Verfrissende drankjes

 Geniet van een verfrissende pauze met ons aanbod frisdranken
 Verschillende BIO en Fairetrade dranken, goed voor de wereld en goed voor jezelf
 Drink eens iets anders, ontdek ons ruim aanbod aan originele frisdaranken

Mexican dirty zoete aardappelfrieten

 10 pers.      Hoofdgerecht

Een portie frietjes op een unieke wijze.
In samenwerking met Ardo.

Kaastaart met limoen, witte chocolade en speculoos

 8 pers.      Dessert

Een aangenaam en verfrissend dessert.
In samenwerking met Lotus.

NoChicken Chunk Ragout

 Vegetarish      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Vegetarische burger NoBeef

 Vegetarish      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Veg-au-vent

 Vegetarisch      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Stoemp van aardappel met erwtjes en Raw NoBeef burger

 Vegetarisch      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Mosselen

 Werk met reeds gewassen en gesneden groenten, en bespaar zo op je personeelskost
 Ontdek de zeeuwse bodemcultuur mosselen van onze vers-partner De Jager
 Snel en makkelijk, ideaal als je kampt met personeelstekort

Mosselen

 Werk met reeds gewassen en gesneden groenten, en bespaar zo op je personeelskost
 Ontdek de zeeuwse bodemcultuur mosselen van onze vers-partner De Jager
 Een lekker glaasje witte wijn bij de mosselen? Log in en bekijk onze selectie horecawijnen

Vegetariche aubergine burger

 1 pers.      Veggie hoofdgerecht

Een nieuwe manier om je vegetarische steak te maken!.
In samenwerking met Boursin.

Lees meer

Een geslaagde samenwerking tussen 2 zomerbars en Solucious

" Clothilde PlaasjElke bar heeft zijn eigen sterkte. We bouwen op elkaars expertise. " 

Kevin Mertens, uitbater Clothilde Plaasj 

“ Bar PatioDoor Kevin werkt Bar Patio samen met Solucious. Met een grote voorraad en de nodige knowhow is dat onze vaste sparringpartner

Joël Craenhals, uitbater Bar Patio 

Lees meer

BIO

 BIO, zo veel meer dan groenten en fruit! Ontdek ons ruim assortiment!
 Zowel huismerken als A-merken
 Nieuw: heerlijke thee van Clipper, BIO en Fairtrade
 Herkenbaar door 'BIO' in de benaming

Apero

 Voorzie voor het aperomoment hapjes op de kaart, een makkelijke meerverkoop!
 Kant & klare aperoproducten: makkelijk om zo te serveren
 Aperitieven met deze klinkende promo's

Apero

 Voorzie voor het aperomoment hapjes op de kaart, een makkelijke meerverkoop!
 Kant & klare aperoproducten: makkelijk om zo te serveren
 Aperitieven met deze klinkende promo's
 Nieuw in assortiment: Cava Minstinguett BIO

Zuiderse Quiche

 6 pers.      hoofdgerecht

Dit zomerse hoofdgerecht is kleurrijk en makkelijk klaar te maken.
In samenwerking met Alpro.

Roze Poké Bowl

 10 pers.      Veggie hoofdgerecht

Deze veggie hoofdgerecht is kleurrijk en boordevol exotische smaken.
In samenwerking met Ardo.

Lees meer

De unieke services van Solucious

Solucious maakt het je graag gemakkelijk. Bijvoorbeeld met handige services, op maat van jouw zaak.

 Track-and-trace voor al je leveringen
 Kosten drukken met hoeveelheidskortingen, eigen merken, ...
 Koop per stuk of per karton
 ...

Lees meer

BBQ

 Ontdek ons uitgebreide aanbod BBQ artikels, van verse voeding tot houtskool
 Serveer dit jaar ook eens een stukje vegetarisch vlees op je barbecue
 Bekijk zeker ook onze gemarineerde vleessoorten, ideaal voor op de barbecue

BBQ

 Ontdek ons uitgebreide aanbod BBQ artikels, van verse voeding tot houtskool
 Serveer dit jaar ook eens een stukje vegetarisch vlees op je barbecue
 Bekijk zeker ook onze gemarineerde vleessoorten, ideaal voor op de barbecue

Lees meer

Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest

“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. 

Thomas Mémurlin, The Huggy's Bar, CEO The Huggy's Bar

Lees meer
Lees meer

Hoe Bavet hun bestelsysteem connecteert met Solucious

Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben.

Jelle Lissens, Bavet, Food & Beverage Quality Controller,  

Lees meer

Champi burger

 Vegan      1 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Vegan burgergerecht die je klanten doet watertanden !
In samenwerking met Violife.

Bagnat wit met zalm en avocado

 1 pers.      Lunch

Deze lunch is snel klaar en kan makkelijk aangepast worden aan andere smaken.
In samenwerking met Pastridor.

Bulgur bowl

 Vegan      10 pers.      Hoofdgerecht

Vegan!Vegan hoofdgerecht met houmous (= goedkoop en gezond ingrediënt). Bedien al je klanten met 1 gerecht!
In samenwerking met Cook & Create.

Breng gemak in je menu met medische voeding

 Gemak in je menuplanning én in je keuken
 Kwalitatief hoogwaardig en zonder smaakvervorming van je maaltijden
 Oplossing bij o.a. slikproblemen, ondervoeding, autonoom eten en glycemische problemen



Lees meer

Hoe verlaag je je foodcost?

Op zoek naar oplossingen om je foodcost laag te houden, zonder in te boeten aan smaak? Ontdek onze tips om slim in te kopen en je de kosten van je menu en bereidingen te beheersen. En houd je budget onder controle.

Lees meer

Veggie en vegan in je keuken 

Vegan!Ontdek alles over vegetarisch en vegan koken voor horeca en grootkeukens.

 handige foodcost- en menu-tips
 recepten voor elk moment van de dag 
 ruim assortiment veggie en vegan

Wat met de foodcost van veggie en vegan?

Budget speelt natuurlijk een grote rol in je keuken. Vraag je je af of veggie koken duurder uitkomt? Wees gerust: vegetarisch of vegan koken hoeft niet duur te zijn. Ontdek hoe je de foodcost van je veggie en vegan gerechten onder controle houdt.

Do’s and don’ts op je veggie of vegan menukaart

Flexitariërs, vegetariërs én veganisten aanspreken met je menukaartMet deze tips overtuig je nog meer klanten met je veggie of vegan gerechten. Lees over:

 de presentatie van je menu
 de prijs en plaats van je vegetarisch gerecht
 
de juiste communicatiestijl


Bezoek onze digitale beursstand

 Doe mee aan de wedstrijd en win een luxe-overnachting met wellness!
 Lees waarom The Huggy's Bar en Bavet kiezen voor Solucious
 Ontdek onze foodcost-tips 
 Herbeleef Horecatel 2022 met foto's en recepten


 12 pers.      Voorgerecht

Frisse oriëntaalse tonijn en zalm

Dit voorgerecht serveerden we op Horecatel 2022! Met wilde zalm van Culino en tonijn Yellow Fin van De Jager


 10 pers.      Hoofdgerecht

Dunne lende met asperges en tomaten

Dit hoofdgerecht serveerden we op Horecatel 2022! Met vlees van Goodmeat en asperges van Ardo.


 10 pers.      Dessert

Smaken van kaas en mango

Dit dessert serveerden we op Horecatel 2022! Met kaas Poteaupré van Chimay.


 Vegan      10 pers.      Hoofdgerecht

Ovenrisotto met erwtjes en dubbele spek van aubergine en rijstpapier

Vegan!Vegan hoofdgerecht met zelfgemaakte vegan spek. Op 2 manieren: met aubergine en met rijstpapier. Probeer het zelf!


 Vegan      Foodcost: € 4 - 6      Hoofdgerecht

Gehaktballetjes met puree en smeuïg kaassausje

Vegan!Vegan hoofdgerecht met vleesvergeter: gehaktballetjes. Amper van vlees te onderscheiden! Bedien zo al je klanten met 1 gerecht.


 Vegan      10 pers.      Hoofdgerecht

Portobello gevuld met groene rijst, linzen en prei

Vegan!Vegan hoofdgerecht met peulvruchten (= goedkoop en gezond ingrediënt). Bedien al je klanten met 1 gerecht! 


 Vegan      10 pers.      Dessert

Tiramisu panna cotta

Vegan!Vegan dessert met zuivelvervanger. Bedien al je klanten met 1 gerecht! Bovendien is het veel duurzamer dan een dessert met zuivel. 


 Vegan      20 personen      Lunch

Italian style Caesar salad

Vegan!Lunch: salade met vegan kipstukjes. 


Tips

Onze takeawaytips voor je (feest)gerechten

Hoe speel je best in op de opmars van takeaway? We geven je graag enkele tips om je (feest)gerechten aan te passen: over verpakkingen, opwarmmethodes, garnituren en meer.. 

Fair Trade

Heerlijk eerlijk Kies jij voor producten met een fairtrade-label? Dan gun je duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en maatschappelijk verantwoord ondernemen een plaats in het hart van jouw bedrijf.

Ontdek Fair Trade


 10 personen      Hoofdgerecht       Vegan

Bolo Bastard met NoMince

Vegetarisch!Vegan variant van spaghetti bolognaise met NoMince van The Vegetarian Butcher. 


 10 personen      Hoofdgerecht       Vegan

NoChicken Chunk Ragout

Vegetarisch!Vegan ragout met NoChicken Chunks van The Vegetarian Butcher.


 10 personen      Hoofdgerecht       Vegetarisch

NoBeef-burger met pesto van walnoot

Vegetarisch!Vegetarische NoBeef-burger met pesto van walnoot, tuinkers, Oud Brugge kaas en gegrilde portobello


 10 personen      Hoofdgerecht       Vegan

Thaise groene curry met NoChicken Chunks 

Vegetarisch!Vegan Thaise groene curry met NoChicken Chunks van The Vegetarian Butcher.


Tips

Kaasschotel serveren?

Ontdek onze tips om een ideale kaasplank samen te stellen: over welke kaassoorten of garnituren, de temperatuur, hoeveelheid, ... 

Klopt de rekening in jouw horecazaak?

Het is de kunst om als chef de balans te vinden tussen kookpot en rekenmachine. Onze experts geven je 5 tips om jouw foodcost zo laag mogelijk te houden.

Ontdek alle tips

Lees meer

Bekijk onze spuitpurees

Bespaar tijd met de verse spuitpurees


Zo heb je in een handomdraai mooie pommes duchesses.


Lees meer
Lees meer

Voor iedereen de juiste portie met ons aanbod vlees

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 

Ook de kwaliteit en herkomst van je vlees en vleesbereidingen zijn ontzettend belangrijk. Bij ons vind je wat het best bij jouw keuken past.

Lees meer
Lees meer

Stel je menukaart doordacht samen met ons aanbod vlees

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 
Ook de kwaliteit en herkomst van je vlees en vleesbereidingen zijn ontzettend belangrijk. Bij ons vind je wat het best bij jouw keuken past.

Lees meer


Voorgerecht - 10 personen - Budgetvriendelijk

Bretoens vissoepje

Met foodcost-tips om het gerecht specialer te maken, met een groot of klein budget. Ook voedingswaarden, producttips ...


Hoofdgerecht - 10 personen - Budgetvriendelijk

Parelhoen in wintertooi

Met foodcost-tip om het gerecht luxueuser te maken. Ook voedingswaarden, vegetarische tip, ...


Dessert - 10 personen - Budgetvriendelijk gerecht

Feest met rode vruchten

Met foodcost-tips om het dessert exclusiever te maken. Ook voedingswaarden, serveertips, ...


Voorgerecht - 10 personen - Klassiek gerecht

Ravioli met boschampignons en truffel

Met foodcost-tips om budget te besparen. Ook voedingswaarden, producttips, ... Vegetarisch voorgerecht.


Hoofdgerecht - 10 personen - Klassiek gerecht

Beef Wellington

Met foodcost-tips om het gerecht wat chiquer te maken, met een groot of klein budget. Ook voedingswaarden, product- en serveertips, ...


Dessert - 10 personen - Klassiek gerecht

Zoetzure ruby chocolademousse

Met foodcost-tips om tijd te winnen of het dessert goedkoper te maken. Ook voedingswaarden, serveertips, ...


Voorgerecht - 10 personen - Luxueus gerecht

Frivole griet

Met foodcost-tips om tijd en geld te besparen. Ook voedingswaarden, producttips, ...


Hoofdgerecht - 10 personen - Luxueus gerecht

Haas met seizoensgroenten

Met foodcost-tips om het gerecht klassieker en budgetvriendelijker te maken. Ook voedingswaarden, producttips, ...


Dessert - 10 personen - Luxueus gerecht

Verrassende peer

Met foodcost-tip om het dessert goedkoper te maken. Ook voedingswaarden, serveertips, ...


Aperitief - 10 personen

Kreefthapje en oestershot 

Met foodcost-tip om het hapje goedkoper te maken. 


Aperitief - 1 persoon

Cocktail & mocktail: Transfer '22

Variant met of zonder alcohol. Met serveertip en voedingswaarden.

Bezoek ons op Horecatel 2022

Kom langs op de Solucious-stand 5ab2 in Paleis 5. Dat is een nieuwe locatie!

 ontmoet je accountmanager
 proef vlees-, vis- en veggie gerechten
 geniet van onze beursactie
 win een luxe-overnachting met wellness


Voorgerecht - 1 liter

Bloemkoolsoep met crunchy zadenmix

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met verse bloemkool vs. diepvriesbloemkool. 


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Papillot met zalm, asperges en kruidenboter

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met verse zalm vs. diepvrieszalm. 


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Homemade burgers packed with meat versus veggies

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met boerengehakt vs. boerengehakt en courgettes. 


Voorgerecht - 1 kilogram

Hummus van rode biet en feta


Voorgerecht - 1 liter

Vegan frozen avocado margarita

Lees meer

Voor elk gerecht de perfecte binder. Ontdek de voordelen.

Als professional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om voor elke toepassing de juiste binder te kiezen. Ontdek alles over de Knorr Professional binders.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de kinderopvang. Wat houdt dat in?

Kinderen leren voedingsgewoontes en smaakvoorkeuren op jonge leeftijd aan. Ook voor de groei en ontwikkeling is het belangrijk dat het kind alle essentiële stoffen opneemt. Voedingsexperte Rosa van Vlaams Instituut Gezond Leven serveert een waslijst tips.

Lees meer
Lees meer

Hoe pas je gezonde voeding toe in de welzijnszorg?

De voedingsdriehoek is een richtlijn voor gezonde voeding. Hoe pas je dit toe? Bewustmaking en het leren omgaan met verantwoordelijkheid is hierbij belangrijk. In leefgroepen is het ook cruciaal om draagvlak te creëren, bijvoorbeeld door samen het weekmenu op te stellen, een kookworkshop te volgen of een moestuintje aan te leggen. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker deze video.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de welzijnszorg. Wat houdt dat in?

Voor de welzijnssector zijn geen aparte richtlijnen uitgewerkt wat betreft voeding, maar voor alle leeftijdsgroepen zijn er wel richtlijnen te vinden in de onderwijs- of medische sector. Het is immers belangrijk dat mensen weten welke voedingsstoffen ze per maaltijd moeten binnenkrijgen of juist vermijden. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje!

Lees meer
Lees meer

Hoe bereid je gezonde maaltijden in de zorgsector?

Ouderen laten genieten van elke maaltijd. Dat is niet zo eenvoudig. Variatie is ontzettend belangrijk. Na het bekijken van dit filmpje weet je hoe je dat doet. De voedingsdeskundige legt ook het bewustmakingsproces uit. En serveert een handvol tips.

Lees meer
Lees meer

Wat houden gezonde maaltijden in de zorgsector in?

Welke gerechten en tussendoortjes zijn gezond voor ouderen? En welke porties zijn nodig? Een voedingsdeskundige van Vlaams Instituut Gezond Leven legt je uit wat een gevarieerd en evenwichtig ontbijt, middagmaal of diner inhoudt.

Lees meer
Lees meer

Gezonder leven? Zo!

Het Vlaams Instituut Gezond Leven stimuleert mensen op een toegankelijke manier om
gezond(er) te leven. Met onderbouwd advies en heel veel praktische tips. Voedingsexperte Sarah frist de basisprincipes van gezonde voeding nog eens op.

Lees meer
Lees meer

Gezonde voeding in de basis- en secundaire school. Wat houdt dat in?

Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.


Lees meer
Lees meer

Zo laat je leerlingen gezonde voeding kiezen!

Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.


Lees meer
Lees meer

Gezonde maaltijden in bedrijfscatering en hoger onderwijs? Zo!

Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.


Lees meer
Lees meer

Hoe bied je gezonde voeding aan in bedrijfs- en studentenrestaurants?

Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde
voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de
richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.


Lees meer
Lees meer

Vegan eenpansgerechten. Klaar in 1, 2, 3!

Vegan gerechten kunnen een uitdaging zijn in de keuken. Als je alles van A tot Z zelf wil bereiden, is er veel om rekening mee te houden. Onze tip? Start met een kant-en-klare basis die je zelf afwerkt. Ontdek in dit filmpje hoe onze chef er een persoonlijke toets aan geeft!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse tuinkruiden: een must-have!

Tuinkruiden zijn onmisbaar in de keuken. Ze kosten je alleen veel tijd en snijwerk. Bovendien raak je niet ver met één potje kruiden. Wil jij op een efficiënte manier smaak, geur en kleur in een gerecht stoppen? De vriesverse kruiden(mixen) van Ardo zijn een perfecte keuze.

Lees meer
Lees meer

Lactose-intolerantie? Dit moet je weten!

Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? Wat zijn de symptomen? Kan iedereen het krijgen? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!

Lees meer
Lees meer

Vriesverse groenten: easy peasy!

In een grootkeuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans zoeken tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!


Lees meer
Lees meer

Let op voor 14 allergenen!

Steeds meer mensen – 1 op 3 volwassenen – kampen met overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Steffie van adviesbureau AM Norman geeft je inzichten en leert je rekening houden met allergenen in de keuken.


Lees meer
Lees meer

Glutenintolerantie? Dit moet je weten!

Wat is een glutenintolerantie precies? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen en hoe wordt de diagnose gesteld? Voedingsdeskundige Steffie legt het haarfijn uit. Bovendien geeft ze een reeks praktische tips en trucs voor in de keuken én bij de bediening!


Lees meer
Lees meer

Specialiteiten gevogelte en konijn van Eurokip

Je foodcost onder controle? Varieer in soorten en stukken vlees

Gevogelte en konijn? Dat is budgetvriendelijk en evenwichtig. Ideaal voor jouw menu! Eurokip is een Belgisch familiebedrijf met jaren ervaring en hoge kwaliteitseisen. Met als missie: producten aanbieden op een duurzame manier. Het resultaat? Heerlijk vlees, traceerbaar van stal tot vork. 

Lees meer
Lees meer

Specialiteiten gevogelte en konijn van Eurokip

Je foodcost onder controle? Varieer in soorten en stukken vlees

Eurokip is een Belgisch familiebedrijf met jaren ervaring en hoge kwaliteitseisen. Met als missie: producten aan een topkwaliteit aanbieden op een duurzame manier. Het resultaat? Heerlijk vlees, traceerbaar van stal tot vork.

Lees meer


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Indian Butter Chicken

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met kipfilet vs. kipdijen vs. kipfilet en bloemkool. 


Hoofdgerecht - 1 kilogram

Konijn met mosterdsaus

Met foodcost-tips!Vergelijk de foodcost van dit recept met verse vs. diepgevroren konijnenbillen.

Lees meer

In 1, 2, 3 van zee tot bord

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Je klanten culinair verwennen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade over forel tot zeebaars, tonijn, griet en sliptong. Ons aanbod is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schaal- en schelpdieren aan zoals tapijtschelpen, kokkels en oesters.

Lees meer
Lees meer

Uit de zee, op je bord!

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 
Je residenten culinair verrassen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade of forel tot zeebaars en koolvis. Ons aanbod verse vis is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schelpdieren aan zoals tapijtschelpen en kokkels.

Lees meer
Lees meer

Wereldse smaken. Origineel en snel klaar!

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 
Je residenten blijven verrassen? Serveer ze het lekkerste uit alle uithoeken van de wereld! Van een Mexicaanse wrap of een Amerikaanse hamburger met pulled pork tot een Griekse schotel met feta, tarama en gefrituurde inktvisringen.

Lees meer
Lees meer

Wereldse smaken. Foodcost onder controle.

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Je klanten blijven verrassen? Serveer ze het lekkerste uit alle uithoeken van de wereld! Van Chinese gestoomde buns met buikspek en pad thai tot Japanse gyoza of kip tikka Masala uit India.

Lees meer
Lees meer

Alles voor het organiseren & bereiden van je take away

Je take away-ingrediënten bestellen in 1-2-3? Bij Solucious kies je uit een ruim assortiment take away ingrediënten & disposables. Laat je inspireren door take away-recepten en slimme foodcosttips.

Lees meer
Lees meer

Win tijd in je keuken met evenwichtig bereide maaltijden

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 

Dankzij kant-en-klare gerechten bespaar je kostbare tijd. Je hebt minder voorbereidend werk en kunt onverwacht drukke keukenmomenten aan als je een kleinere bezetting in je team hebt.

Lees meer
Lees meer

Win tijd in je keuken met evenwichtig bereide maaltijden

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 
Dankzij kant-en-klare gerechten bespaar je kostbare tijd. En hou je je foodcost onder controle. Je verwerkt je bestellingen sneller en verkoopt zo meer gerechten.

Lees meer


Hoofdgerecht - 10 personen

Ierse zeevruchtenchowder


Hoofdgerecht - 10 personen

Spiesje van hert met kastanjechampignons


Voorgerecht - 100 personen

Ovenschotel van zalm in winters jasje


Hoofdgerecht - 100 personen

Krokante parelhoenfilet met paddenstoelen


Hoofdgerecht - 100 personen

Hertenragout met Brabantse groenten


Dessert - 100 personen

Taartje met drie soorten chocolade

Lees meer

Aardappelproducten op maat van jouw keuken

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 
Of het nu om aardappelen, gratin, kroketten, puree, frieten of specialiteiten gaat… als chef wil je gebruiksgemak. Want elke minuut in de keuken telt.


Lees meer
Lees meer

Boni Selection Kids

We maken het je graag makkelijk om evenwichtige voeding op kindermaat te kiezen. In het nutritioneel verbeterde assortiment van Boni Selection Kids vind je enkel producten die passen in een evenwichtig voedingspatroon voor kinderen.

Lees meer
Lees meer

Voor elke klant dezelfde portie vis, schaal- of schelpdieren

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST 
Voor een professionele kok telt elke minuut. Daarom biedt Solucious vis en schaaldieren aan in diverse porties en groottes. Handig én gebruiksvriendelijk.

Lees meer

Back To Work

Verwelkom je medewerkers op de werkvloer!
Benieuwd wat we voor je bedrijf kunnen betekenen? We helpen je graag om de heropstart zo aangenaam mogelijk te maken.

Ontdek Back To Work

Lees meer

Hoe organiseer je take away?

Bezorg- en/of afhaalmaaltijden organiseren, het brengt heel wat vragen met zich mee. Waar let je best op bij het opmaken van je menu? Welke handige websites kan je gebruiken? 

Lees meer
Lees meer

Koken met maaltijdcomponenten

Win tijd in je keuken met maaltijdcomponenten

Ontdek welke maaltijdcomponenten onze culinair adviseur combineert om in een handomdraai enkele lekkere, evenwichtige maaltijden te creëren.

Lees meer
Lees meer

Bederf je kamp niet: SOS voedselveiligheid!

Ben je lid van een kookploeg? Dan stil jij de honger van rammelende maagjes. Maar je draagt ook heel wat verantwoordelijkheid. Respecteer de regels voor voedsel­veiligheid en garandeer een zorgeloos kamp voor iedereen.

Lees meer

Preventieve Hygiëne

De preventiemaatregelen volgen? Eenvoudig met onze selectie hygiëneproducten.

Onze selectie preventieve hygiëneproducten, gesorteerd per categorie, voldoet aan de vereisten inzake hygiëne.

Ontdek onze hygiëneproducten

Take Away

Je take away-ingrediënten bestellen in 1-2-3? Reken op Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group. Solucious staat ook nu voor je klaar als betrouwbare foodservicepartner.

Ontdek Take Away


Voorgerecht - 50 personen

Cocktail van avocado met krab

HorecaComeback

Het online platform horecacomeback.be is één van de grootste ondersteuningsprogramma’s ooit voor de Belgische horeca. Dit initiatief kwam tot stand door een samenwerking over alle concurrentie grenzen heen. Het is een oproep aan alle horecaklanten om in actie te schieten en jou als ondernemer te steunen.

Ontdek HoreaComeback

Personeelsfeest organiseren? Dat doe je zó!

Een feestje organiseren is niet altijd een feest. Want er komt heel wat bij kijken. Met deze tips hou je het hoofd koel en steek je een geslaagd event in elkaar!

Lees meer


Voorgerecht - 50 personen

Kappertjessalsa met kalfsgebraad


Hoofdgerecht - 10 personen

Kleurrijke groentemix


Hoofdgerecht - 50 personen

Kalkoengebraad op feestelijke wijze

Aandacht voor duurzame koffieteelt

Al onze duurzame koffies krijgen een duurzaamheidslabel. Een koffieteelt die het milieu respecteert en de levensstandaard van de koffieboeren verhoogt, dat is waar we naar zoeken als we koffiebonen aankopen.

Lees meer

Gedreven door vakmanschap

Omdat we onze koffie zelf branden, kunnen we het productieproces perfect sturen en de kwaliteit controleren. In 2017 vierden we trouwens het 80-jarige bestaan van onze koffiebranderij. 80 jaar expertise en vakmanschap... dat kan tellen!

Lees meer

Van boon tot koffie

De traditie om zo veel mogelijk zelf te doen, met als voornaamste achterliggende gedachte: ‘wat we zelf doen, doen we beter’. De productie van koffie in eigen handen houden, heeft heel wat voordelen. Zowel voor ons als voor de consument.

Lees meer


Voorgerecht - 10 personen

Zalmtorentje met avocado en komkommer

Culino

Een eigen merk ontwikkeld voor en door de professionele chefs. Culino biedt een gevarieerd gamma van kwaliteitsproducten. Ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en inspiratie in de keuken. Ontdek Culino

Everyday

Een eigen merk van Colruyt Group. Everyday biedt een compleet gamma basisproducten tegen scherpe prijzen. Verpakking in retail-formaat.

Ontdek Everyday

Econom

Een eigen merk voor de prijsbewuste chefs. Econom biedt een breed assortiment basisproducten tegen scherpe prijzen. De basis voor smaakvolle en voedzame gerechten. Ontdek Econom

Boni Selection

Een eigen merk van Colruyt Group. Boni Selection biedt een ruime reeks producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Verpakking in retail-formaat.

Ontdek Boni

Pasen

Ontdek ons aanbod Pasen

  • Ruim assortiment: verschillende smaken en porties
  • - Individueel verpakte producten of grootverpakking
  • - Ook duurzame en suikerarme alternatieven

Vrolijk Pasen!

Pasen


Hoofdgerecht - 10 personen

Gebakken zeetong met romanesco


Hoofdgerecht - 10 personen

Lamskroon met risotto


Hoofdgerecht - 10 personen

Hertenfilet met pepersausje


Hoofdgerecht - 50 personen

Fazantenfilet op Brabantse wijze


Voorgerecht - 2,95 €/pers.

Blini's en een prikker van Black Tiger met kruidenboter


Voorgerecht -  0,71 €/pers. 

Geroosterde knolseldersoep


Voorgerecht -  2,12 €/pers. 

Carpaccio van rundsvlees


Dessert - 50 personen

Trifle van rood fruit


Hoofdgerecht - 3,64 €/pers.

Carpaccio van zalm


Hoofdgerecht -  9,97 €/pers. 

Hert met persillade, wintergroenten en wilde champignonsaus


Hoofdgerecht -  6,12 €/pers.  

Kabeljauwhaasje met persillade


Dessert - 3,52 €/pers.

Kaasplank


Dessert -  2,59 €/pers. 

Dessertbordje


Dessert -  1,04 €/pers.  

Chocolademousse met mandarine en sinaasappel


Voorgerecht - 1,31 €/pers.

Soepje van scharrol met spaghettigroentjes


Voorgerecht -  3,02 €/pers. 

Kabeljauwhaasje met risotto verdi en een blanke botersaus


Voorgerecht -  5,07€/pers. 

Pladijsfilet met gerookte zalm, groenteslingers, blanke botersaus en preipuree


Voorgerecht -  0,71 €/pers. 

Geroosterde knolseldersoep


Voorgerecht -  2,12 €/pers. 

Carpaccio van rundsvlees


Hoofdgerecht - Veggie - 2,73 €/pers.

Stoemp van witloof, Quorn en Oud Brugge kaas.


Hoofdgerecht - 5,47 €/pers.

Geroerbakte noedels met chilisaus en krokante groentjes.


Hoofdgerecht -  7,73 €/pers. 

Falafel met geroosterde groenten.


Hoofdgerecht - 6,56 €/pers.

Groentestrudel met winterse groenten


Hoofdgerecht - 3 €/pers.

Kalkoenfiletgebraad van de boerderij met aardappelgratin


Hoofdgerecht -  4,04 €/pers. 

Everzwijngoulashpotje met abdijbier, wortel, rapen en denappeltjes


Hoofdgerecht -  8,96 €/pers.  

Hertenfilet met bospaddenstoelen, witloof en kastanjepuree 


Dessert - 4,04 €/pers.

Sabayon met vers fruit


Dessert -  1,04 €/pers. 

Panna cotta met bosvruchten- en bessensiroop


Dessert -  1,04 €/pers.  

Chocolademousse met mandarine en sinaasappel


Cocktail

Mojito Sangria


Cocktail

Cranberry-Rozemarijn Shrub Mocktail


Hoofdgerecht

Kabeljauw op zuiderse wijze


Hoofdgerecht

Tomate farcie


Hoofdgerecht

Gegrilde zalm met quinoa, mango en papajasalade


Dessert

Chocolademousse van avocado met een fantasie crunch

Aperitiefhapje

Auberginekaviaar


Hoofdgerecht

Bloemkoolsteak


Hoofdgerecht

Slaatje van spinazie


Aperitiefhapje

Tapenade van rode biet


Hoofdgerecht

Witloofquiche met quinoa en gerookte zalm

Wie is Solucious? 

Solucious is een Belgische groothandel met een ruim assortiment food- en non-food aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 

 

Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet