Solucious inspiratie, acties, nuttige informatie en handige oplossingen.

Foodcost tips Extra Recepten

Lees meer

Sinterklaas

  • Tal van individueel verpakte producten.
  • Suikerarme, lactosevrije en duurzame alternatieven.
  • Kant-en-klare pakketjes.
  • Verschillende smaken, porties en verpakkingen.





Lees meer

Back To Work

Verwelkom je medewerkers op de werkvloer!
Benieuwd wat we voor je bedrijf kunnen betekenen? We helpen je graag om de heropstart zo aangenaam mogelijk te maken.

Ontdek Back To Work

Lees meer

Hoe organiseer je take away?

Bezorg- en/of afhaalmaaltijden organiseren, het brengt heel wat vragen met zich mee. Waar let je best op bij het opmaken van je menu? Welke handige websites kan je gebruiken? 

Lees meer
Lees meer

Hoe verlaag je je foodcost?

Blijf jij ook take away-gerechten aanbieden? Dan interesseren je wellicht ook oplossingen om je foodcost laag te houden, zonder in te boeten aan smaak.

Lees meer
Lees meer

Bekijk onze spuitpurees

Bespaar tijd met de verse spuitpurees


In een handomdraai mooi pommes duchesse


Lees meer
Lees meer

Koken met maaltijdcomponenten

Win tijd in je keuken met maaltijdcomponenten

Ontdek welke maaltijdcomponenten onze culinair adviseur combineert om in een handomdraai enkele lekkere, evenwichtige maaltijden te creëren.

Lees meer
Lees meer

Bederf je kamp niet: SOS voedselveiligheid!

Ben je lid van een kookploeg? Dan stil jij de honger van rammelende maagjes. Maar je draagt ook heel wat verantwoordelijkheid. Respecteer de regels voor voedsel­veiligheid en garandeer een zorgeloos kamp voor iedereen.

Lees meer

Preventieve Hygiëne

De preventiemaatregelen volgen? Eenvoudig met onze selectie hygiëneproducten.

Onze selectie preventieve hygiëneproducten, gesorteerd per categorie, voldoet aan de vereisten inzake hygiëne.

Ontdek onze hygiëneporducten

Lees meer

Wat schaft de zomerpot? Seizoensproducten natuurlijk!

De zomer is in het land. Kriebelt het om aan de slag te gaan met groenten en fruit uit dit zonnige seizoen? Laat je dan inspireren door de Solucious-koks en serveer straks verrassend lekkere combinaties.

Lees meer
Lees meer

Hittegolf? Hou het hoofd koel!

Zomerdagen zijn zalig. Want dan genieten we optimaal van de zonnestralen. Maar wat als het té warm wordt? Dan snakt ons lichaam naar afkoeling. Zeker kinderen en sen­ioren verdienen tijdens een hittegolf extra aandacht. Met onze coole tips hou jij hen in topvorm.

Lees meer

Vers vlees

Uitstekende kwaliteit aan scherpe prijzen

  • breed aanbod vers vlees 
  • verschillende hoeveelheden, verpakkingen en porties
  • overwegend Belgische leveranciers en Belgische boeren

Ontdek ons vlees hier


Voorgerecht - 50 personen

Cocktail van avocado met krab

HorecaComeback

Het online platform horecacomeback.be is één van de grootste ondersteuningsprogramma’s ooit voor de Belgische horeca. Dit initiatief kwam tot stand door een samenwerking over alle concurrentie grenzen heen. Het is een oproep aan alle horecaklanten om in actie te schieten en jou als ondernemer te steunen.

Ontdek HoreaComeback

Fair Trade

Heerlijk eerlijk Kies jij voor producten met een fairtrade-label? Dan gun je duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en maatschappelijk verantwoord ondernemen een plaats in het hart van jouw bedrijf.

Ontdek Fair Trade

Klopt de rekening in jouw horecazaak?

Het is de kunst om als chef de balans te vinden tussen kookpot en rekenmachine. Onze experts geven je 5 tips om jouw foodcost zo laag mogelijk te houden.

Ontdek alle tips

Personeelsfeest organiseren? Dat doe je zó!

Een feestje organiseren is niet altijd een feest. Want er komt heel wat bij kijken. Met deze tips hou je het hoofd koel en steek je een geslaagd event in elkaar!

Lees meer


Voorgerecht - 50 personen

Kappertjessalsa met kalfsgebraad


Hoofdgerecht - 10 personen

Kleurrijke groentemix


Hoofdgerecht - 50 personen

Kalkoengebraad op feestelijke wijze

Aandacht voor duurzame koffieteelt

Al onze duurzame koffies krijgen een duurzaamheidslabel. Een koffieteelt die het milieu respecteert en de levensstandaard van de koffieboeren verhoogt, dat is waar we naar zoeken als we koffiebonen aankopen.

Lees meer

Gedreven door vakmanschap

Omdat we onze koffie zelf branden, kunnen we het productieproces perfect sturen en de kwaliteit controleren. In 2017 vierden we trouwens het 80-jarige bestaan van onze koffiebranderij. 80 jaar expertise en vakmanschap... dat kan tellen!

Lees meer

Van boon tot koffie

De traditie om zo veel mogelijk zelf te doen, met als voornaamste achterliggende gedachte: ‘wat we zelf doen, doen we beter’. De productie van koffie in eigen handen houden, heeft heel wat voordelen. Zowel voor ons als voor de consument.

Lees meer


Voorgerecht - 10 personen

Zalmtorentje met avocado en komkommer

Culino

Een eigen merk ontwikkeld voor en door de professionele chefs. Culino biedt een gevarieerd gamma van kwaliteitsproducten. Ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en inspiratie in de keuken. Ontdek Culino

Everyday

Een eigen merk van Colruyt Group. Everyday biedt een compleet gamma basisproducten tegen scherpe prijzen. Verpakking in retail-formaat.

Ontdek Everyday

Econom

Een eigen merk voor de prijsbewuste chefs. Econom biedt een breed assortiment basisproducten tegen scherpe prijzen. De basis voor smaakvolle en voedzame gerechten. Ontdek Econom

Boni Selection

Een eigen merk van Colruyt Group. Boni Selection biedt een ruime reeks producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Verpakking in retail-formaat.

Ontdek Boni


Hoofdgerecht - 10 personen

Gebakken zeetong met romanesco


Hoofdgerecht - 10 personen

Lamskroon met risotto

Workshops

Maximaal advies, opleidingen en hulpmiddelen bij de uitvoering van je dagelijkse taken

  • over wettelijke, kooktechnische en organisatorische thema’s 
  •  experts als trainer 
  •  overhandiging van certificaat 

Ontdek onze workshops


Hoofdgerecht - 10 personen

Hertenfilet met pepersausje


Hoofdgerecht - 50 personen

Fazantenfilet op Brabantse wijze


Voorgerecht - 2,95 €/pers.

Blini's en een prikker van Black Tiger met kruidenboter


Voorgerecht -  0,71 €/pers. 

Geroosterde knolseldersoep


Voorgerecht -  2,12 €/pers. 

Carpaccio van rundsvlees


Dessert - 50 personen

Trifle van rood fruit


Hoofdgerecht - 3,64 €/pers.

Carpaccio van zalm


Hoofdgerecht -  9,97 €/pers. 

Hert met persillade, wintergroenten en wilde champignonsaus


Hoofdgerecht -  6,12 €/pers.  

Kabeljauwhaasje met persillade


Dessert - 3,52 €/pers.

Kaasplank


Dessert -  2,59 €/pers. 

Dessertbordje


Dessert -  1,04 €/pers.  

Chocolademousse met mandarine en sinaasappel


Voorgerecht - 1,31 €/pers.

Soepje van scharrol met spaghettigroentjes


Voorgerecht -  3,02 €/pers. 

Kabeljauwhaasje met risotto verdi en een blanke botersaus


Voorgerecht -  5,07€/pers. 

Pladijsfilet met gerookte zalm, groenteslingers, blanke botersaus en preipuree


Voorgerecht -  0,71 €/pers. 

Geroosterde knolseldersoep


Voorgerecht -  2,12 €/pers. 

Carpaccio van rundsvlees


Hoofdgerecht - Veggie - 2,73 €/pers.

Stoemp van witloof, Quorn en Oud Brugge kaas.


Hoofdgerecht - 5,47 €/pers.

Geroerbakte noedels met chilisaus en krokante groentjes.


Hoofdgerecht -  7,73 €/pers. 

Falafel met geroosterde groenten.


Hoofdgerecht - 6,56 €/pers.

Groentestrudel met winterse groenten


Hoofdgerecht - 3 €/pers.

Kalkoenfiletgebraad van de boerderij met aardappelgratin


Hoofdgerecht -  4,04 €/pers. 

Everzwijngoulashpotje met abdijbier, wortel, rapen en denappeltjes


Hoofdgerecht -  8,96 €/pers.  

Hertenfilet met bospaddenstoelen, witloof en kastanjepuree 


Dessert - 4,04 €/pers.

Sabayon met vers fruit


Dessert -  1,04 €/pers. 

Panna cotta met bosvruchten- en bessensiroop


Dessert -  1,04 €/pers.  

Chocolademousse met mandarine en sinaasappel


Cocktail

Mojito Sangria


Cocktail

Cranberry-Rozemarijn Shrub Mocktail


Hoofdgerecht

Kabeljauw op zuiderse wijze


Hoofdgerecht

Tomate farcie


Hoofdgerecht

Gegrilde zalm met quinoa, mango en papajasalade


Dessert

Chocolademousse van avocado met een fantasie crunch

Aperitiefhapje

Auberginekaviaar


Hoofdgerecht

Bloemkoolsteak


Hoofdgerecht

Slaatje van spinazie


Aperitiefhapje

Tapenade van rode biet


Hoofdgerecht

Witloofquiche met quinoa en gerookte zalm