
AZ Sint-Blasius zet veggie in de kijker
"Wij werken met veel verschillende diëten, aangepaste voedselconsistenties ... Solucious is een schoolvoorbeeld voor maatwerk. Zij kijken altijd naar onze noden. Ook toen we halsoverkop besloten om deel te nemen aan de VeggieChallenge konden we op hen rekenen."
Zeno Vanhoeck, Teamcoach op de voedingsdienst en aankoopverantwoordelijke AZ Sint-Blasius
Lees meer
Kiprouleau
10 pers. Hoofdgerecht
Bekijk hoe je kiprouleau serveert met een Midden-Oosterse-sausje
In samenwerking met Debic.

Vegetarische aubergine burger
Vegetarisch 1 pers. Hoofdgerecht
Een nieuwe manier om je vegetarische steak te maken!
In samenwerking met Boursin.

Voorjaarsassortiment
Hoe serveer jij Belgische asperges het liefst? Op zijn vlaams of met een twist
Met een stukje lam of zalm
Kom in de lentestemming met Solucious

Voorjaarsassortiment
Serveer de eerste asperges met een stukje lam
Verwen je klanten met onze kant & klare lentedessertjes
Kom in de lentestemming met Solucious

Trendy met frambozen
6 pers. Dessert
Maak snel én eenvoudig dessertjes met Pidy
In samenwerking met Pidy.

Vol au vega - koninginnehapje
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Klassiek & eenvoudig: vervang vlees en zuivel 1 op 1
Met vleesvergeters en zuivelvervangers
In samenwerking met Violife prof.

5 vegan tips van Le Botaniste
"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."
Gregory Verellen, mede-oprichter en chef bij restaurant Le Botaniste
Lees meer
Soep in de zorgkeuken
De zorg voor ouderen en patiënten gaat veel verder dan het medische. Met de lekkere, voedzame én voordelige soepen van Knorr Professional heb jij als chef ook een impact op de gezondheid van je gasten.
Lees meer
Bestel via je eigen systeem
Koppel je eigen bestelsysteem of platform aan dat van Solucious. Dat betekent dat je met één druk op de knop een bestelling aan Solucious doorgeeft, gewoon vanuit je eigen bestelsysteem. Gemakkelijk en efficiënt.

Veggie
Doe mee aan de VeggieChallange en zet deze maand minder vlees op de kaart!
Ontdek ons aanbod vleesvergeters en vleesvervangers
Bekijk ook ons assortiment peulvruchten

Veggie en vegan in je keuken
Ontdek alles over vegetarisch en vegan koken voor horeca en grootkeukens.
handige foodcost- en menu-tips
recepten voor elk moment van de dag
ruim assortiment veggie en vegan

Warm aanbevolen: de workshops van Solucious
We’re on the road again! De geliefde Solucious-workshops komen weer naar je toe.
praktijkgerichte expertise
kosteloze workshop
veelzijdige aanbod ontdekken

Euro Space Center gaat volop voor veggie en vegan
"Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”
Olivier Accindinus, Keukenverantwoordelijke Euro Space Center
Lees meer
Allergenenvrije chocolademousse
Vegetarisch 10 pers. Dessert
Eenvoudig om te maken en klassieke topper
Met zuivelvervanger
In samenwerking met Upfield.

Smash Burger
Vegetarisch 1 pers. Hoofdgerecht
Verfijnde burger met net dat tikkeltje meer
Met vleesvergeter en kaasvervanger
In samenwerking met Upfield.

Wat met de foodcost van veggie en vegan?
Budget speelt natuurlijk een grote rol in je keuken. Vraag je je af of veggie koken duurder uitkomt? Wees gerust: vegetarisch of vegan koken hoeft niet duur te zijn. Ontdek hoe je de foodcost van je veggie en vegan gerechten onder controle houdt.

Do’s and don’ts op je veggie of vegan menukaart
Flexitariërs, vegetariërs én veganisten aanspreken met je menukaart? Met deze tips overtuig je nog meer klanten met je veggie of vegan gerechten. Lees over:
de presentatie van je menu
de prijs en plaats van je vegetarisch gerecht
de juiste communicatiestijl

Hoe vervang je een ei in vegan gerechten?
Alternatieven voor melk, kaas, boter zijn er genoeg. Maar hoe vervang je eieren in een vegan dessert of gerecht?
Er zijn een aantal ingrediënten die een goed, plantaardig alternatief zijn.
Bij zoete, hartige en luchtige gerechten.
En die je wellicht al in je voorraad hebt staan!

Pepper Beefburger
1 pers. Hoofdgerecht
Bied een unieke burger met een unieke hamburger bun
In samenwerking met Pastridor.

Bezocht je ons op Horecatel 2023?
Kwam je langs op de Solucious-stand 1ab2 in Paleis 1?
je ontmoette je accountmanager
je proefde onze gerechten
je ontdekte onze foodcost-tips

Happy/healthy drinks
Gun jezelf een pauzemoment om te genieten van een heerlijke thee
Solucious bied je een ruim assortiment aan gezonde dranken. Van thee, gemberdrank, tot bio-drankjes

Burgers
Solucious bied je een ruim assortiment voor een geslaagde hamburger
Nood aan inspiratie? Ontdek unieke hamburger recepten op onze pagina
Bekijk onze veggie burgers. Rodebietburger, erwtenburger of liever een sojaburger

Mascar-panna cotta
10 pers. Dessert
Bied je klanten een kleurrijk en fruitig dessert aan
In samenwerking met Debic.

Gebakken noedels met groenten
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Bied een heerlijk Aziatisch gerecht aan
In samenwerking met Ben's Original.

Begin het jaar feestelijk
Ideaal voor jou om het jaar met je collega's feestelijk in te zetten
Solucious bied je een ruim assortiment voor een geslaagde receptie. Van cava, borrelhapjes, tot geschenkpakketten

Jouw energie is ook onze zorg
Bij Solucious weten we hoe belangrijk lage kost is. Horeca Vlaanderen lanceerde een handige website met tal van tips en adviezen om energiekosten te besparen.
Zodat je niet alleen deze winter, maar ook op lange termijn duurzaam kan ondernemen.
Lees meer
Traiteur D'Axe kies bewust voor Solucious
“Ik heb een contactpersoon die écht naar mijn noden luistert. De dienstverlening zit goed. De prijsafspraken voor grote hoeveelheden stellen me gerust, de voorraadstatus van elk product staat altijd netjes aangegeven. En Solucious zet alles netjes tot aan mijn voorraadruimte.”
Axel De Winne, Traiteur
Lees meer
Eindig je menu met een knallend dessert
Win tijd met ons assortiment desserts: klaar voor gebruik of zelf eenvoudig af te werken
Van exclusieve creaties tot klassieke ijsdesserts. Inspiratie nodig? Onze recepten houden rekening met een groot én klein budget
Een kaasplank als dessert? Lees onze tips om de ideale kaasplank samen te stellen

Eindig het jaar met een feestelijk maaltijd
Van kant-en-klare appeltjes met veenbes of peren in rode wijn, over groentengratin, tot voorgegaard witloof en kalkoenfilet. Ons assortiment bied je producten die de mise-en-place vereenvoudigen en sluit af met een lekker dessertje

Vissersstoofpotje met prei
10 pers. Hoofdgerecht
Vissersstoofpotje met een sausje op basis van Liquid Concentrate
In samenwerking met Unilever

Hoe haal je meer rendement uit je zaak?
Serveer jij frietjes in een apart kommetje of los op het bord? Hoe mix jij cocktails? Serveer jij homemade limonade?
Hou je kosten onder controle met foodcost-gerichte keuzes. Lees onze tips, verlaag je kosten en verhoog je rendement.
Lees meer
Smaken van peer en karamel
10 pers. Dessert
Bekijk hoe de dessertstangen finetunen en ermee tijd besparen
In samenwerking met La Pâtisserie du Chef

Cordon Bleu met vergeten groentenmix
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Ontdek ons veggie hapje met vegetarische cordon bleu en vergeten groentenmix
In samenwerking met Greenway

Iberico met butternut, wortels en vitelotte
10 pers. Hoofdgerecht
Proef Ibérico met jonge wortelen en lees bijbehorende foodcost-tips

Belgian Mule
1 pers. Cocktail
Proef onze Belgian Mule cocktail met diepgevrore premix zakjes én bespaar tijd
In samenwerking met Drink It Fresh

Waterzooi met Maredsous
10 pers. Hoofdgerecht
Een niet te missen Belgisch gerecht
In samenwerking met Maredsous

Stoemp Burger
Vegetarisch 1 pers. Hoofdgerecht
Bied een unieke Burger aan je klanten
In samenwerking met Pastridor.

Speculatte
1 pers. Dessert/ Koffie
Een heerlijke koffie voor koudere tijden
In samenwerking met Douwe Egberts

Parfait van speculoos, blauwe bes en speculoossaus
10 pers. Dessert
Een dessert voor grote fans van speculoos
In samenwerking met Lotus

Je bezocht ons op Horeca Expo
Jij kwam langs op de vernieuwde Solucious-stand 1220 in hal 1.
Solucious maakte het jou makkelijk met gratis parking en shuttle
Je ontmoette je accountmanager
Je proefde onze gerechten met bijbehorende foodcost-tips

Feestelijk eindejaar aan lage foodcost
Ontdek ons aanbod voor eindejaar. Niet alleen de producten, maar ook tips en inspiratie:
Assortiment specialiteiten voor eindejaar
Recepten voor elk budget: van apero tot dessert
Tips voor je foodcost, veggie, mise-en-place, bediening, ...

Gevogeltesaus met champignons
10 pers. Saus
Laat je inspireren door dit herfstrecept
In samenwerking met Boursin

Poké Bowl peruvian style
10 pers. Hoofdgerecht
Verras je klanten met dit buitenlandse recept
In samenwerking met Ardo

Welke puree is meest geschikt voor jouw keuken?
Welke puree is makkelijkst te regenereren?
Wat is snelste klaar: droge, verse of diepvriespuree?
Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge puree. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...
Lees meer
Welke pasta past het beste bij jouw keuken?
Smaakt verse, kant-en-klare pasta anders dan diepvriespasta?
Wat is het voordeel van droge pasta?
Ontdek alle verschillen tussen diepvries, verse en droge pasta. Je leest tips over smaak, waste, bereidingstijd, prijs, ...
Lees meer
Hoe evolueren prijzen en voorraden?
Houd je foodcost en voorraad onder controle, dankzij onze nieuwe barometers.
prijsbarometer: van welke producten stijgen of dalen de marktprijzen?
voorraadbarometer: en hoe hoog is de beschikbaarheid daarvan?

In het Onze-Lieve-Vrouwlyceum kookt Cindy het hele jaar door
“ Als scholieren in de zomer uitvliegen, staat de keuken leeg. Sinds enkele jaren koken we ook in de zomervakantie voor enkele jeugdkampen. Daardoor hebben we Solucious leren kennen, en daar hebben we nog geen moment spijt van. ”
Cindy Theunissen, Chef-kok
Lees meer
Quiche met zalm en broccoli
2-4 pers. Hoofdgerecht
De Quichebodems kunnen gevuld worden met vlees, vis, … zelfs veggy. Ideaal als dagschotel/lunch.
In samenwerking met Pidy

Betaal je factuur online in 1 klik
Vanaf nu betaal je je factuur makkelijk via een online betaalplatform, rechtstreeks vanuit de e-mail met je factuur. De voordelen zijn duidelijk.
Win tijd: steeds juiste bedrag, rekening- en factuurnummer
Betaal makkelijk met je gsm: via QR-code of een betaalapp

Vlees
Bekijk ons assortiment vers vlees
Zelf te versnijden of reeds versneden, aan jou de keuze
Een ruime keuze voor elk wat wils

Graag altijd gekoeld water op voorraad?
Ontdek het gemak van een watertap:
Goedkoper dan flessenwater
Ecologisch want minder verpakking
Minder gedoe in stockage

Verfrissende drankjes
Geniet van een verfrissende pauze met ons aanbod frisdranken
Verschillende BIO en Fairetrade dranken, goed voor de wereld en goed voor jezelf
Drink eens iets anders, ontdek ons ruim aanbod aan originele frisdaranken

Mexican dirty zoete aardappelfrieten
10 pers. Hoofdgerecht
Een portie frietjes op een unieke wijze.
In samenwerking met Ardo.

Kaastaart met limoen, witte chocolade en speculoos
8 pers. Dessert
Een aangenaam en verfrissend dessert.
In samenwerking met Lotus.

NoChicken Chunk Ragout
Vegetarish 10 pers. Hoofdgerecht
Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Vegetarische burger NoBeef
Vegetarish 10 pers. Hoofdgerecht
Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Veg-au-vent
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Stoemp van aardappel met erwtjes en Raw NoBeef burger
Vegetarisch 10 pers. Hoofdgerecht
Belgische Klassieker in een veggie jasje. Succes verzekerd.
In samenwerking met The Vegetarian Burger.

Een geslaagde samenwerking tussen 2 zomerbars en Solucious
" Elke bar heeft zijn eigen sterkte. We bouwen op elkaars expertise. "
Kevin Mertens, uitbater Clothilde Plaasj
“ Door Kevin werkt Bar Patio samen met Solucious. Met een grote voorraad en de nodige knowhow is dat onze vaste sparringpartner. ”
Joël Craenhals, uitbater Bar Patio
Lees meer
BIO
BIO, zo veel meer dan groenten en fruit! Ontdek ons ruim assortiment!
Zowel huismerken als A-merken
Nieuw: heerlijke thee van Clipper, BIO en Fairtrade
Herkenbaar door 'BIO' in de benaming

Apero
Voorzie voor het aperomoment hapjes op de kaart, een makkelijke meerverkoop!
Kant & klare aperoproducten: makkelijk om zo te serveren
Aperitieven met deze klinkende promo's

Apero
Voorzie voor het aperomoment hapjes op de kaart, een makkelijke meerverkoop!
Kant & klare aperoproducten: makkelijk om zo te serveren
Aperitieven met deze klinkende promo's
Nieuw in assortiment: Cava Minstinguett BIO

Zuiderse Quiche
6 pers. hoofdgerecht
Dit zomerse hoofdgerecht is kleurrijk en makkelijk klaar te maken.
In samenwerking met Alpro.

Roze Poké Bowl
10 pers. Veggie hoofdgerecht
Deze veggie hoofdgerecht is kleurrijk en boordevol exotische smaken.
In samenwerking met Ardo.

De unieke services van Solucious
Solucious maakt het je graag gemakkelijk. Bijvoorbeeld met handige services, op maat van jouw zaak.
Track-and-trace voor al je leveringen
Kosten drukken met hoeveelheidskortingen, eigen merken, ...
Koop per stuk of per karton
...

Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest
“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. ”
Thomas Mémurlin, The Huggy's Bar, CEO

Hoe Bavet hun bestelsysteem connecteert met Solucious
“Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben.”
Jelle Lissens, Bavet, Food & Beverage Quality Controller,

Champi burger
Vegan 1 pers. Hoofdgerecht
Vegan burgergerecht die je klanten doet watertanden !
In samenwerking met Violife.

Bagnat wit met zalm en avocado
1 pers. Lunch
Deze lunch is snel klaar en kan makkelijk aangepast worden aan andere smaken.
In samenwerking met Pastridor.

Bulgur bowl
Vegan 10 pers. Hoofdgerecht
Vegan hoofdgerecht met houmous (= goedkoop en gezond ingrediënt). Bedien al je klanten met 1 gerecht!
In samenwerking met Cook & Create.

Breng gemak in je menu met medische voeding
Gemak in je menuplanning én in je keuken
Kwalitatief hoogwaardig en zonder smaakvervorming van je maaltijden
Oplossing bij o.a. slikproblemen, ondervoeding, autonoom eten en glycemische problemen

Hoe verlaag je je foodcost?
Op zoek naar oplossingen om je foodcost laag te houden, zonder in te boeten aan smaak? Ontdek onze tips om slim in te kopen en je de kosten van je menu en bereidingen te beheersen. En houd je budget onder controle.
Lees meer
12 pers. Voorgerecht
Frisse oriëntaalse tonijn en zalm
Dit voorgerecht serveerden we op Horecatel 2022! Met wilde zalm van Culino en tonijn Yellow Fin van De Jager.

10 pers. Hoofdgerecht
Dunne lende met asperges en tomaten
Dit hoofdgerecht serveerden we op Horecatel 2022! Met vlees van Goodmeat en asperges van Ardo.

Vegan 10 pers. Hoofdgerecht
Ovenrisotto met erwtjes en dubbele spek van aubergine en rijstpapier
Vegan hoofdgerecht met zelfgemaakte vegan spek. Op 2 manieren: met aubergine en met rijstpapier. Probeer het zelf!

Vegan Foodcost: € 4 - 6 Hoofdgerecht
Gehaktballetjes met puree en smeuïg kaassausje
Vegan hoofdgerecht met vleesvergeter: gehaktballetjes. Amper van vlees te onderscheiden! Bedien zo al je klanten met 1 gerecht.

Vegan 10 pers. Hoofdgerecht
Portobello gevuld met groene rijst, linzen en prei
Vegan hoofdgerecht met peulvruchten (= goedkoop en gezond ingrediënt). Bedien al je klanten met 1 gerecht!

Tips
Onze takeawaytips voor je (feest)gerechten
Hoe speel je best in op de opmars van takeaway? We geven je graag enkele tips om je (feest)gerechten aan te passen: over verpakkingen, opwarmmethodes, garnituren en meer..
Fair Trade
Heerlijk eerlijk Kies jij voor producten met een fairtrade-label? Dan gun je duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en maatschappelijk verantwoord ondernemen een plaats in het hart van jouw bedrijf.

10 personen Hoofdgerecht Vegetarisch
NoBeef-burger met pesto van walnoot
Vegetarische NoBeef-burger met pesto van walnoot, tuinkers, Oud Brugge kaas en gegrilde portobello

10 personen Hoofdgerecht Vegan
Thaise groene curry met NoChicken Chunks
Vegan Thaise groene curry met NoChicken Chunks van The Vegetarian Butcher.
Klopt de rekening in jouw horecazaak?
Het is de kunst om als chef de balans te vinden tussen kookpot en rekenmachine. Onze experts geven je 5 tips om jouw foodcost zo laag mogelijk te houden.

Bekijk onze spuitpurees
Bespaar tijd met de verse spuitpurees
Zo heb je in een handomdraai mooie pommes duchesses.

Voor iedereen de juiste portie met ons aanbod vlees
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Ook de kwaliteit en herkomst van je vlees en vleesbereidingen zijn ontzettend belangrijk. Bij ons vind je wat het best bij jouw keuken past.
Lees meer
Stel je menukaart doordacht samen met ons aanbod vlees
Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Ook de kwaliteit en herkomst van je vlees en vleesbereidingen zijn ontzettend belangrijk. Bij ons vind je wat het best bij jouw keuken past.

Voorgerecht - 10 personen - Klassiek gerecht
Ravioli met boschampignons en truffel
Met foodcost-tips om budget te besparen. Ook voedingswaarden, producttips, ... Vegetarisch voorgerecht.

Aperitief - 1 persoon
Cocktail & mocktail: Transfer '22
Variant met of zonder alcohol. Met serveertip en voedingswaarden.

Voorgerecht - 1 liter
Bloemkoolsoep met crunchy zadenmix
Vergelijk de foodcost van dit recept met verse bloemkool vs. diepvriesbloemkool.

Hoofdgerecht - 1 kilogram
Papillot met zalm, asperges en kruidenboter
Vergelijk de foodcost van dit recept met verse zalm vs. diepvrieszalm.

Hoofdgerecht - 1 kilogram
Homemade burgers packed with meat versus veggies
Vergelijk de foodcost van dit recept met boerengehakt vs. boerengehakt en courgettes.

Voor elk gerecht de perfecte binder. Ontdek de voordelen.
Als professional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om voor elke toepassing de juiste binder te kiezen. Ontdek alles over de Knorr Professional binders.
Lees meer
Gezonde voeding in de kinderopvang. Wat houdt dat in?
Kinderen leren voedingsgewoontes en smaakvoorkeuren op jonge leeftijd aan. Ook voor de groei en ontwikkeling is het belangrijk dat het kind alle essentiële stoffen opneemt. Voedingsexperte Rosa van Vlaams Instituut Gezond Leven serveert een waslijst tips.
Lees meer
Hoe pas je gezonde voeding toe in de welzijnszorg?
De voedingsdriehoek is een richtlijn voor gezonde voeding. Hoe pas je dit toe? Bewustmaking en het leren omgaan met verantwoordelijkheid is hierbij belangrijk. In leefgroepen is het ook cruciaal om draagvlak te creëren, bijvoorbeeld door samen het weekmenu op te stellen, een kookworkshop te volgen of een moestuintje aan te leggen. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker deze video.
Lees meer
Gezonde voeding in de welzijnszorg. Wat houdt dat in?
Voor de welzijnssector zijn geen aparte richtlijnen uitgewerkt wat betreft voeding, maar voor alle leeftijdsgroepen zijn er wel richtlijnen te vinden in de onderwijs- of medische sector. Het is immers belangrijk dat mensen weten welke voedingsstoffen ze per maaltijd moeten binnenkrijgen of juist vermijden. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje!
Lees meer
Hoe bereid je gezonde maaltijden in de zorgsector?
Ouderen laten genieten van elke maaltijd. Dat is niet zo eenvoudig. Variatie is ontzettend belangrijk. Na het bekijken van dit filmpje weet je hoe je dat doet. De voedingsdeskundige legt ook het bewustmakingsproces uit. En serveert een handvol tips.
Lees meer
Wat houden gezonde maaltijden in de zorgsector in?
Welke gerechten en tussendoortjes zijn gezond voor ouderen? En welke porties zijn nodig? Een voedingsdeskundige van Vlaams Instituut Gezond Leven legt je uit wat een gevarieerd en evenwichtig ontbijt, middagmaal of diner inhoudt.
Lees meer
Gezonder leven? Zo!
Het Vlaams Instituut Gezond Leven stimuleert mensen op een toegankelijke manier om
gezond(er) te leven. Met onderbouwd advies en heel veel praktische tips. Voedingsexperte Sarah frist de basisprincipes van gezonde voeding nog eens op.

Gezonde voeding in de basis- en secundaire school. Wat houdt dat in?
Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.

Zo laat je leerlingen gezonde voeding kiezen!
Een gezonder gewicht, hogere weerstand en een beter leer- en concentratievermogen? Een voedingsexperte van Vlaams Instituut Gezond Leven legt uit waar je op moet letten als je broodjes of warme maaltijden voor kinderen in het lager of secundair onderwijs bereidt.

Gezonde maaltijden in bedrijfscatering en hoger onderwijs? Zo!
Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.

Hoe bied je gezonde voeding aan in bedrijfs- en studentenrestaurants?
Medewerkers en studenten gezonde keuzes laten maken, is niet eenvoudig. Stap 1? Gezonde
voeding aanbieden en promoten! Vlaams Instituut Gezond Leven geeft de
richtlijnen mee en somt enkele aanbevelingen op.

Vegan eenpansgerechten. Klaar in 1, 2, 3!
Vegan gerechten kunnen een uitdaging zijn in de keuken. Als je alles van A tot Z zelf wil bereiden, is er veel om rekening mee te houden. Onze tip? Start met een kant-en-klare basis die je zelf afwerkt. Ontdek in dit filmpje hoe onze chef er een persoonlijke toets aan geeft!
Lees meer
Vriesverse tuinkruiden: een must-have!
Tuinkruiden zijn onmisbaar in de keuken. Ze kosten je alleen veel tijd en snijwerk. Bovendien raak je niet ver met één potje kruiden. Wil jij op een efficiënte manier smaak, geur en kleur in een gerecht stoppen? De vriesverse kruiden(mixen) van Ardo zijn een perfecte keuze.
Lees meer
Lactose-intolerantie? Dit moet je weten!
Iemand met een lactose-intolerantie als gast? Hij/zij verdraagt geen melksuiker. Wat houdt dat precies in? Wat zijn de symptomen? Kan iedereen het krijgen? En waar moet je op letten als je gerechten bereidt? Na het bekijken van dit fragment ken je alle antwoorden!
Lees meer
Vriesverse groenten: easy peasy!
In een grootkeuken is het budget vaak een uitdaging. De juiste balans zoeken tussen een lekkere maaltijd, een lage foodcost en weinig werktijd. Onze chef kiest vriesverse groenten van Ardo. In dit filmpje toont hij waarom dat een win-win is!

Let op voor 14 allergenen!
Steeds meer mensen – 1 op 3 volwassenen – kampen met overgevoeligheden, allergieën en intoleranties. Steffie van adviesbureau AM Norman geeft je inzichten en leert je rekening houden met allergenen in de keuken.

Glutenintolerantie? Dit moet je weten!
Wat is een glutenintolerantie precies? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen en hoe wordt de diagnose gesteld? Voedingsdeskundige Steffie legt het haarfijn uit. Bovendien geeft ze een reeks praktische tips en trucs voor in de keuken én bij de bediening!

Specialiteiten gevogelte en konijn van Eurokip
Je foodcost onder controle? Varieer in soorten en stukken vlees
Gevogelte en konijn? Dat is budgetvriendelijk en evenwichtig. Ideaal voor jouw menu! Eurokip is een Belgisch familiebedrijf met jaren ervaring en hoge kwaliteitseisen. Met als missie: producten aanbieden op een duurzame manier. Het resultaat? Heerlijk vlees, traceerbaar van stal tot vork.
Lees meer
Specialiteiten gevogelte en konijn van Eurokip
Je foodcost onder controle? Varieer in soorten en stukken vlees
Eurokip is een Belgisch familiebedrijf met jaren ervaring en hoge kwaliteitseisen. Met als missie: producten aan een topkwaliteit aanbieden op een duurzame manier. Het resultaat? Heerlijk vlees, traceerbaar van stal tot vork.
Lees meer
In 1, 2, 3 van zee tot bord
Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Je klanten culinair verwennen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade over forel tot zeebaars, tonijn, griet en sliptong. Ons aanbod is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schaal- en schelpdieren aan zoals tapijtschelpen, kokkels en oesters.

Uit de zee, op je bord!
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Je residenten culinair verrassen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade of forel tot zeebaars en koolvis. Ons aanbod verse vis is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schelpdieren aan zoals tapijtschelpen en kokkels.

Wereldse smaken. Origineel en snel klaar!
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Je residenten blijven verrassen? Serveer ze het lekkerste uit alle uithoeken van de wereld! Van een Mexicaanse wrap of een Amerikaanse hamburger met pulled pork tot een Griekse schotel met feta, tarama en gefrituurde inktvisringen.

Wereldse smaken. Foodcost onder controle.
Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Je klanten blijven verrassen? Serveer ze het lekkerste uit alle uithoeken van de wereld! Van Chinese gestoomde buns met buikspek en pad thai tot Japanse gyoza of kip tikka Masala uit India.

Alles voor het organiseren & bereiden van je take away
Je take away-ingrediënten bestellen in 1-2-3? Bij Solucious kies je uit een ruim assortiment take away ingrediënten & disposables. Laat je inspireren door take away-recepten en slimme foodcosttips.
Lees meer
Win tijd in je keuken met evenwichtig bereide maaltijden
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Dankzij kant-en-klare gerechten bespaar je kostbare tijd. Je hebt minder voorbereidend werk en kunt onverwacht drukke keukenmomenten aan als je een kleinere bezetting in je team hebt.
Lees meer
Win tijd in je keuken met evenwichtig bereide maaltijden
Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Dankzij kant-en-klare gerechten bespaar je kostbare tijd. En hou je je foodcost onder controle. Je verwerkt je bestellingen sneller en verkoopt zo meer gerechten.

Aardappelproducten op maat van jouw keuken
Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Of het nu om aardappelen, gratin, kroketten, puree, frieten of specialiteiten gaat… als chef wil je gebruiksgemak. Want elke minuut in de keuken telt.

Boni Selection Kids
We maken het je graag makkelijk om evenwichtige voeding op kindermaat te kiezen. In het nutritioneel verbeterde assortiment van Boni Selection Kids vind je enkel producten die passen in een evenwichtig voedingspatroon voor kinderen.
Lees meer
Voor elke klant dezelfde portie vis, schaal- of schelpdieren
Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
MET AANDACHT VOOR JE FOODCOST
Voor een professionele kok telt elke minuut. Daarom biedt Solucious vis en schaaldieren aan in diverse porties en groottes. Handig én gebruiksvriendelijk.
Back To Work
Verwelkom je medewerkers op de werkvloer!
Benieuwd wat we voor je bedrijf kunnen betekenen?
We helpen je graag om de heropstart zo aangenaam mogelijk te maken.

Hoe organiseer je take away?
Bezorg- en/of afhaalmaaltijden organiseren, het brengt heel wat vragen met zich mee. Waar let je best op bij het opmaken van je menu? Welke handige websites kan je gebruiken?
Lees meer
Koken met maaltijdcomponenten
Win tijd in je keuken met maaltijdcomponenten
Ontdek welke maaltijdcomponenten onze culinair adviseur combineert om in een handomdraai enkele lekkere, evenwichtige maaltijden te creëren.
Lees meer
Bederf je kamp niet: SOS voedselveiligheid!
Ben je lid van een kookploeg? Dan stil jij de honger van rammelende maagjes. Maar je draagt ook heel wat verantwoordelijkheid. Respecteer de regels voor voedselveiligheid en garandeer een zorgeloos kamp voor iedereen.
Lees meerPreventieve Hygiëne
De preventiemaatregelen volgen? Eenvoudig met onze selectie hygiëneproducten.
Onze selectie preventieve hygiëneproducten, gesorteerd per categorie, voldoet aan de vereisten inzake hygiëne.
Take Away
Je take away-ingrediënten bestellen in 1-2-3? Reken op Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group. Solucious staat ook nu voor je klaar als betrouwbare foodservicepartner.
HorecaComeback
Het online platform horecacomeback.be is één van de grootste ondersteuningsprogramma’s ooit voor de Belgische horeca. Dit initiatief kwam tot stand door een samenwerking over alle concurrentie grenzen heen. Het is een oproep aan alle horecaklanten om in actie te schieten en jou als ondernemer te steunen.
Personeelsfeest organiseren? Dat doe je zó!
Een feestje organiseren is niet altijd een feest. Want er komt heel wat bij kijken. Met deze tips hou je het hoofd koel en steek je een geslaagd event in elkaar!
Aandacht voor duurzame koffieteelt
Al onze duurzame koffies krijgen een duurzaamheidslabel. Een koffieteelt die het milieu respecteert en de levensstandaard van de koffieboeren verhoogt, dat is waar we naar zoeken als we koffiebonen aankopen.
Gedreven door vakmanschap
Omdat we onze koffie zelf branden, kunnen we het productieproces perfect sturen en de kwaliteit controleren. In 2017 vierden we trouwens het 80-jarige bestaan van onze koffiebranderij. 80 jaar expertise en vakmanschap... dat kan tellen!
Van boon tot koffie
De traditie om zo veel mogelijk zelf te doen, met als voornaamste achterliggende gedachte: ‘wat we zelf doen, doen we beter’. De productie van koffie in eigen handen houden, heeft heel wat voordelen. Zowel voor ons als voor de consument.
Culino
Een eigen merk ontwikkeld voor en door de professionele chefs. Culino biedt een gevarieerd gamma van kwaliteitsproducten. Ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en inspiratie in de keuken. Ontdek Culino
Everyday
Een eigen merk van Colruyt Group. Everyday biedt een compleet gamma basisproducten tegen scherpe prijzen. Verpakking in retail-formaat.
Econom
Een eigen merk voor de prijsbewuste chefs. Econom biedt een breed assortiment basisproducten tegen scherpe prijzen. De basis voor smaakvolle en voedzame gerechten. Ontdek Econom
Boni Selection
Een eigen merk van Colruyt Group. Boni Selection biedt een ruime reeks producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Verpakking in retail-formaat.

Ontdek ons aanbod Pasen
- - Ruim assortiment: verschillende smaken en porties
- - Individueel verpakte producten of grootverpakking
- - Ook duurzame en suikerarme alternatieven
Vrolijk Pasen!
Pasen
Ontdek ons aanbod Sint
Benieuwd naar ons assortiment voor Sinterklaas?
heel wat lekkers: chocolade, speculoos, ...
tal van smaken, porties en hoeveelheden
ook suikerarme, lactosevrije en duurzame alternatieven
Wie is Solucious?
Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend.
“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet