Blini's en een prikker van Black Tiger met kruidenboter

 10 personen      2,95 €/pers.   


Prikker Black Tiger met kruidenboter

Ingrediënten 

177 g   kruidenboter (67223)
28 g   peterselie krul (29654)
28 g    citroensap (42138)  

57 g  kappertjes (30440)
709 g  Black Tiger Scampi's (119634)

Bereidingswijze

  1. Hak de uitgelekte kappertjes en peterselie fijn. Meng ze met citroensap en kruidenboter.

  2. Pel de scampi’s. Laat het uiterste staartstukje eraan.Bak zeer kort aan in een hete pan.

  3. Voeg het botermengsel toe en verwarm..



Foodcost tips

  1. Combineer de scampi met stukjes groenten (courgette,champignon, paprika etc). Je krijgt een voller en mooierprikkertje én het is veel goedkoper dan er een tweedescampi op te prikken.

  2. Vervang de black tiger door scampi (115621) om jefoodcost te te verlagen van € 2,95 naar € 2,24 p.p.



Ricotta blini's beslag

Ingrediënten 

400 g   ricotta finetta (59414) 160 g zelfrijzende bloem (17486)
2 dl   halfvolle melk (23660) 2 g zeer fijn keukenzout (36240)
80 g    vloeibaar eigeel (42138) 30 ml zonnebloemolie (66159)
130 g vloeibaar eiwit (113079)

Bereidingswijze

  1. Meng ricotta, melk en eigelen.

  2. Meng bloem en zout.

  3. Klop de eiwitten op.

  4. Meng de vloeibare met de droge ingrediëntenen spatel hier de opgeklopte eiwitten onder.

  5. Bak een grote blini met zonnebloemolie in een antikleefpan. Leg ze op een bakplaat en laat afkoelen.

  6. Steek er met een uitsteker blini’s uit.


Glutenvrije versie

  1. Gebruik glutenvrije bloem vanSchär (113817) voor glutenvrije blini's.


Foodcost tip

  1. Werk je fijngemaakte groenten-, vlees- en visoverschotten op met roomkaas en gebruik ze als blini topping. Je verlaagt hiermee je foodcost én je “waste” in de keuken.

Blini met ricotta en serranoham

Ingrediënten 

130 g   ricotta blini's 13 g basilcress kistje (119770)
130 g ricotta finetta (59414) gemalen witte peper (36173)
26 g gesneden serranoham (114655)

Bereidingswijze

  1. Doe een lepeltje ricotta op de blini.

  2. Top met versneden serranoham.

  3. Garneer met basilcress.

  4. Overloop met peper uit de molen.

Blini met guacamole en zeewierkaviaar

Ingrediënten 

130 g   ricotta blini's 13 g tuinkers schaaltje (29867)
130 g classic guacamole western (108313) gemalen witte peper (36173)
26 g zeewier kaviaar (119467)

Bereidingswijze

  1. Doe een lepeltje guacamole op de blini.

  2. Top met zeewierkaviaar.

  3. Garneer met tuinkers.

  4. Overloop met peper uit de molen.

Blini met makreel en dille

Ingrediënten 

130 g   ricotta blini's 10 g limoensap (91550)
80 g  makreelfilet gerookt (99977) 10 g dille (114569)
80 g   roomkaas natuur (92654) gemalen witte peper (36173)

Bereidingswijze

  1. Verwijder het vel van de makreel. Meng de makreel met de roomkaas en het limoensap. Behoud een wat grove rilettestructuur.

  2. Lepel een beetje makreelmousse op de blini.

  3. Garneer met grof versneden dille.

  4. Overloop met peper uit de molen.


Foodcost tip

  1. Het werken met “private label” producten reduceert je foodcost zonder op kwaliteit in te leveren.

Blini met kreeft - garnalenmousse en zeekraal

Ingrediënten 

120 g   ricotta blini's 60 g zeekraal (115438)
120 g spuitzak kreeft-garnalenmousse (115897) gemalen witte peper (36173)

Bereidingswijze

  1. Blancheer de zeekraal en bewaar direct in ijswater-droog.

  2. Spuit de mousse op de blini.

  3. Garneer met stukjes zeekraal.

  4. Overloop met peper uit de molen.

Blini met foie gras - eendenmousse en speculoos

Ingrediënten 

130 g   ricotta blini's 13 g eetbare gele viooltjes (115436)
130 g spuitzak eend-foie gras (115914) gemalen witte peper (36173)
13 g gemalen speculoos (64695)

Bereidingswijze

  1. Spuit de eendenmousse op de blini.

  2. Top met speculooskruimels.

  3. Overloop met peper uit de molen.

  4. Garneer met een geel viooltje.