Carpaccio van rundsvlees

 10 personen      2,12 €/pers.   

Ingrediënten 

20 ml olijfolie extra bio (66145) 20 g bieslook vers (114528) 
50 g rucola (29369) 30 g basilcress kistje (119770)
50 g jonge slascheuten (103511) 100 ml dressing caesar (30128)
800 g carpaccio rund regular (115366) 500 g focaccia mozzarella met kruiden (120211) 
20 g parmigiano reggiano blok (54384)  

Bereidingswijze

  1. Besprenkel je bord met enkele druppels olijfolie. Leg hierop de carpaccio.

  2. Trek enkele strepen caesardressing over de carpaccio.

  3. Meng de salade met kruiden, cress en vinaigrette.

  4. Plaats de salade in het midden van het bord.

  5. Rasp er met een grove rasp verse Parmezaan over.

  6. Serveer met reep focaccia.

Bereidingstips

  1. Pimp je carpaccio met gemarineerde groenten, artisjok, aubergine, zongedroogde tomaat, gebrande nootjes, ...
  2. Maak er een Rossini van door er stukjes of krullen foie gras op te leggen. Of spuit er toefjes eendenmousse met foie gras rond..

Foodcost tip

  1. Deze lekkere diepvriescarpaccio is uitermate geschikt voor menu’s en voor grotere groepen tijdensde feestdagen. Je hebt een perfecte berekening van je foodcost, weet precies het aantal porties, voldoet aan de HACCP-normen, zonder snij-ongelukken, constante kwaliteit.

Vegetarische versie

  1. Maak er een vegetarische versie van met plakjes geroosterde bieten in verschillende kleuren..