Geroosterde knolseldersoep

 10 personen      0,71 €/pers.   

Ingrediënten 

15 ml olijfolie extra bio (66145) 155 g pittenmix Culino (110043)
1,29 kg knolselderblokjes bio (74708) 65 g pijpajuin (29891)
181 g ajuinringen (103932)  65 g crispy bacon sneetjes (107372)
2 g knoflook (29809)  65 g croutons fijne kruiden (118427)
930 ml water  10 g ghoa cress kistje (119771)
26 g groentebouillon bio poeder (74389)  wit gemalen peper (36173)
129 ml culinaire room 20% Culino (114000)  keukenzout zeer fijn (36240)
65 g witte selder (29862)  

Bereidingswijze

Soep

  1. Meng de knolselderblokjes met de uienringen, de knoflookteentjes en de olijfolie in een kom.

  2. Doe dit op een bakplaat en plaats in een hete oven op ± 220 °C tot de groenten lichtjes beginnen te kleuren.

  3. Meng ondertussen de groentebouillon met het water en voeg de geroosterde groenten erbij. Voeg vervolgens de room toe.

  4. Laat 15 minuten koken, mix de soep en breng op smaak met peper en zout.

  5. Laat de pitten ± 4 minuten op 180 °C roosteren op een droge plaat. Werk af met zout.


Garnituur (± 25 gram per bord)

  1. Snijd selder, pijpajuin en crispy bacon fijn en vermeng.

  2. Leg de garnituur op de soep en werk af met croutons en cress.

  3. Serveer de pittenmix in een kommetje op tafel of in een soeplepel naast het bord.

Bereidingstip

  1. Werk je culinair en creatief uit in de afwerking van het gerecht. Vervang de bacon door gerookte forel, kwarteleitjes of parmezaanschilfers. “Boost” je pittenmix met het superfood chiazaad.

Foodcost tip

  1. Soepen zijn de foodcost “remmers” bij uitstek: ze zijn bereidbaar met lekkere diepvriesgroenten.