Chocolademousse van avocado met een fantasie crunch

 10 personen


Ingredienten 

Voor de mousse:

8 rijpe avocado's (114092)  3 EL agavesiroop
200 g donkere 75° chocolade(110783)  1 snuifje zout
50 g cacaopoeder (71728)  6 EL ristretto mokka
5 EL kokosolie (110213)  1 vanillestokje (53460)

Voor de slagroom:

350 g room (40418)
1 KL kaneel (36519)
1 vanillestokje (53460) 2 EL bloemsuiker (53535)

Voor de crunch:

1 handvol walnoten

1 handvol rozijnen  
1 handvol havermoutkoeken  

Bereidingswijze

Mousse:

  1. Plet de avocado’s tot een fijne massa.

  2. Voeg agavesiroop, kokosolie, snuifje zout, vanillezaadjes en cacaopoeder toe.

  3. Mix tot een fijne consistentie.

  4. Breng vervolgens de chocolade aan het smelten (au bain-marie).

  5. Eens gesmolten, voeg het toe aan het mengsel, samen met dat heerlijk kopje ristretto en meng nogmaals goed door.

  6. Breng over in een spuitzak met een spuitkroon. Leg het in de ijskast en laat het vervolgens 2u opstijven.

 

Slagroom:

  1. Klop de room op samen met vanillezaadjes, bloemsuiker en kaneel.

  2. Plaats in een spuitzak met spuitkroon.

 

Crunch:

  1. Mix de rozijnen, walnoten en havermoutkoeken tot een fijne massa.