Stoofpotje van konijn met kriekbier

 50 personen


tl_files/content_resources/Inspiration/Recepten/stoofpot social website.jpg

Ingredienten 

400 ml Phase with natural butter flavour (21175)
12,50 kg konijnenbouten (115765)
3 kg uien, in blokjes  (119642)
2,5 kg wortelschijfjes (106261)
75 g Knorr primerba tijm (35209)
200 g Knorr Professional specerijenpuree knoflook (35589)
4 L water 
250 g Knorr Fonds de Cuisine bruine fond (120095)
4 L kriekbier (98913)
2,50 kg Parijse champignons, in vier (57427)
2,50 kg zilveruitjes (10751)
Maizena bruine sausbinder (35259)

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de Phase en bak het konijn mooi bruin.
  2. Voeg er de ui, wortel, tijm en knoflookpuree aan toe en laat eventjes meestoven.
  3. Bevochtig met water, breng aan de kook en voeg de bruine fonds en het kriekbier toe.
  4. Laat het geheel garen onder deksel gedurende ongeveer 1 à 1,5 u.
  5. Verhit de rest van de Phase en bak er de champignons en zilveruitjes in gaar, voeg toe aan de rest van de bereiding en gaar nog 30 min. verder.
  6. Bind naar wens met de bruine Maïzena.
  7. Serveer met gebakken aardappelen.