Tomate farcie

 10 personen

tomatefarcie

Ingredienten 

10 stuks tomaten (289893)  30 ml olijfolie (113940)
2.5 kg gehakt (113354)  4 SL munt (115375)
1 kg uien (29806)  100 ml BBQ saus 62815)
15 g look (29186)  2 SL koriander (36253)
150 ml yoghurt (109615)  15 g kalfsjus (110378)

Bereidingswijze

  1. Snijd de top van de tomaten en verwijder het vruchtvlees. Bewaar de deksels om later te hergebruiken als hoedje.
    Bewaar de vulling voor soep, saus, . . .

  2. Rasp 5 uien fijn. Voeg look, yoghurt, munt, koriander, BBQ-saus en kalfsjus toe en meng door elkaar tot een gladde marinade. Meng deze marinade goed onder het gehakt. Dit bepaalt de smaak.

  3. Laat 1 uur marineren in de koeling. Voeg vervolgens de olijfolie eronder en meng goed door.

  4. Vul de uitgeholde tomaten, plaats in een gastronorm. Breng ze aan het stomen tot ze halfgaar zijn. (100 °C, 15 min.)

  5. Bak ze voor het serveren kort af op 200 °C. (20% stoom.)

  6. Serveer met een hartige saus naar wens.