Onze takeawaytips voor je (feest)gerechten

Onze takeawaytips voor je (feest)gerechten

Hoe speel je best in op de opmars van takeaway? Onze tips om je gerechten aan te passen. Ook ideaal voor je feestmenu's: eindejaar, moederdag, Pasen, ... 

1. Warm of koud ophalen?

Serveer je graag koude takeawaygerechten, die de klant nadien zelf opwarmt?

Denk dan zeker goed na over de gaartijden van je verschillende ingrediënten. En geef de ideale opwarmmethode en -temperatuur mee aan je klanten:

 De oven is vaak de handigste manier om gerechten op te warmen. Bij het opwarmen in de oven is 140 °C meer dan genoeg. 180 °C is te veel, want dan wordt het gaarproces verdergezet. Dit is zeker een must voor vis-, wild- of vleesgerechten (zoals de Beef Wellington of Frivole griet).

 De microgolfoven is minder aan te raden, behalve voor (maaltijd)soepen en bepaalde ovenschotels. Bijvoorbeeld de Bretoense vissoep.

 Gefrituurde ingrediënten zijn niet aan te raden.

Of kies je toch voor warme gerechten, waar de klant nauwelijks werk aan heeft?

Zorg er dan voor dat de gerechten zeker 20 minuten hun temperatuur kunnen houden.

2. Hou het eenvoudig

Maak het je klanten niet te moeilijk om af te werken en te presenteren.

  Een alles-in-één-schotel is simpel om op te warmen. Bijvoorbeeld de gerechten ‘Frivole griet’ of ‘Haas met seizoensgroenten’. 

  Kies voor eenvoud in de garnituren: makkelijk te verwerken.

  Geef voor de presentatie duidelijke tips mee. Of foto’s van hoe jij het zou serveren.

Zo zorg je ervoor dat de gerechten bij je klanten er feestelijk uitzien. Want dat is uiteindelijk ook je signatuur:

3. Het oog wil ook wat

Laat een mooie sticker maken voor je verpakkingen, bijvoorbeeld met je huislogo. Verzorg ook het ontwerp van de instructies voor het bereiden, afwerken, opwarmen en/of presenteren van de gerechten.

4. De ideale verpakking

Denk aan de smaak, uitzicht en kwaliteit van het gerecht nadat het getransporteerd en opgewarmd werd.

Kies op basis daarvan de ideale verpakking per gerecht. 

  Is er saus bij? Zorg dan voor een goed sluitende verpakking, die niet vochtdoorlatend is.

  Hoe zit het met condensatie bij reeds opgewarmde gerechten?

  Sommige ingrediënten of bereidingen geef je best apart mee: verse kruiden, koude garnituren en/of veloutésauzen bijvoorbeeld.


Denk aan het milieu en kies voor duurzame of recycleerbare verpakkingen:

  • een ronde of rechthoekige bowl uit papierpulp (123669, 123647 …)
  • een potje uit bruin, biologisch afbreekbaar karton (123453, 123456 …)
  • een kilobak (123395, 123396 …) of saladebak (123406) uit bamboepapier
Producten ophalen...

 

Benieuwd naar ons aanbod? Ontdek hier ons ruim assortiment disposables. Bestel alles makkelijk & snel online. Dan leveren wij het tot bij jou.

Ontdek: