De zomer is in het land. Kriebelt het om aan de slag te gaan met groenten en fruit uit dit zonnige seizoen? Laat je dan inspireren door de Solucious-koks en serveer straks verrassend lekkere combinaties.
FRIS FRUIT
Framboos
Frambozen laten het zomeren op je bord. Combineer met ijs en chocoladesaus tot een dessert om van te smelten. Wist je dat je frambozen ook verwerkt in een slaatje? Voeg rucola toe, besprenkel met geitenkaas en … klaar!
Druif
Druiven en venkel: een verrassende match made in heaven. Maar hoe maak je er een volwaardig gerecht van? Met sardienfilets erbij! Werk af met wat citroensap en kappertjes en serveer.
Meloen
Een zomerklassieker is meloen met parmaham. Wil je er een speciale touch aan geven? Besprenkel de goddelijke combinatie met pastis en versier je bord met een eetbare roos. Succes verzekerd!
GRANDIOZE GROENTEN
Tomaat
De zon doet de tomaten blozen. Wil je creatief uit de hoek komen met deze vlezige groente? Snij ze dan in stukjes en kruid af met oregano, basilicum. En dresseer sierlijk met een vinaigrette op basis van Griekse yoghurt.
Courgette
Courgette verwerk je vlot in zowat elk zomergerecht. Wat dacht je van een marinade van olijfolie, kurkuma, dille en salie?
Spitskool
Met spitskool tover je een spitsvondig gerecht op tafel. Wist je dat deze groente perfect blendt met curry? Ideaal voor een Aziatische maaltijd met vis en rijst. Als finishing touch wat rozijntjes en je scoort gegarandeerd.
Waarom seizoensproducten? |