Bloemkoolsoep met courgettespaghetti

 20 personen      0,30 €/pers.      50 min.

Ingrediënten 

1 kg   Bloemkool (29407) 10 blokjes   Groentebouillon (74506)
4 stuks   Courgette (29897)  6 EL   Olijfolie (66163)
2 stuks    Prei (29889)  Peper en zout

 

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (20 min.)

  1. Snij de preien in fijne ringen.

  2. Snij de bloemkolen in gelijke roosjes.

  3. Snij de buitenkant van 2 courgettes in spaghettislierten met een spirellisnijder of dunschiller.

  4. Snij de rest samen met de 2 andere courgettes in gelijke stukken.

 

Bereiding (30 min.)

  1. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 5 à 10 min. op een zacht vuur.

  2. Voeg de bloemkool en de stukken courgette toe. Overgiet met 5 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Breng aan de kook en laat 20 min. koken.

  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de courgettespaghetti 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Mix tot een gladde soep.

 

Afwerking

  1. Werk de soep af met courgettespaghetti.

 

Tips

  1. Je kan de hardere delen van de bloemkoolbladeren eventueel schillen en mee koken in stap 2.

  2. Ook lekker met gebakken spekblokjes als afwerking.
Producten ophalen...