Ingrediënten
1 kg Bloemkool (29407) |
10 blokjes Groentebouillon (74506)
|
4 stuks Courgette (29897) |
6 EL Olijfolie (66163) |
2 stuks Prei (29889) |
Peper en zout |
|
|
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (20 min.)
- Snij
de preien in fijne ringen.
- Snij de bloemkolen in gelijke roosjes.
- Snij
de buitenkant van 2 courgettes in spaghettislierten met een spirellisnijder of
dunschiller.
- Snij
de rest samen met de 2 andere courgettes in gelijke stukken.
Bereiding (30 min.)
- Verhit
4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 5 à 10 min. op een zacht
vuur.
- Voeg
de bloemkool en de stukken courgette toe. Overgiet met 5 L water en verkruimel
er de bouillonblokjes over. Breng aan de kook en laat 20 min. koken.
- Verhit
ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de courgettespaghetti 2 à
3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Mix
tot een gladde soep.
Afwerking
- Werk de soep af met courgettespaghetti.
Tips
- Je kan de hardere delen van de bloemkoolbladeren
eventueel schillen en mee koken in stap 2.
- Ook lekker met gebakken spekblokjes als afwerking.