Ingrediënten
500
g Druiven (29876) |
200
g Abrikozenconfituur (112650)
|
1/2 Meloen (type Galia) (29885) |
8 EL Plantaardige olie (+ olie voor het bakken) (66159) |
8 Eieren (116807) |
500 g Glutenvrije bloem (113817) |
1,2
L Amandeldrink (23550)
|
1
snuifje Zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (25 min. + baktijd)
- Verwijder
de pitjes uit de halve meloen en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Meng
de bloem met 8 eetl. olie en een snuifje zout.
- Doe
de eieren er een voor een bij. Voeg ook de amandeldrink beetje bij beetje toe
en mix tot een homogeen deeg (voeg eventueel nog wat amandeldrink toe als het
deeg niet vloeibaar genoeg is).
- Verhit
1/2 koffiel. olie in een pan. Giet er een pollepel deeg in en laat bakken tot
de bovenkant ‘droog’ is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe
hetzelfde met de rest van het deeg.
Bereiding (15 min.)
- Bestrijk
de pannenkoeken met wat abrikozenconfituur en rol op. Snij in stukken van 3 cm.
- Steek
de stukken pannenkoek afwisselend met druiven en stukjes meloen op brochettestokjes.
Tip
- Ook
ander fruit is lekker op deze pannenkoekenspies: stukjes kiwi, banaan, appel, watermeloen
…