Fruitbrochettes met pannenkoek

 20 personen      0,40 €/pers.      40 min.

Ingrediënten 

500 g   Druiven (29876) 200 g   Abrikozenconfituur (112650)
1/2   Meloen (type Galia) (29885) 8 EL   Plantaardige olie (+ olie voor het bakken) (66159) 
8   Eieren (116807) 500 g   Glutenvrije bloem (113817)
1,2 L   Amandeldrink (23550)
 1 snuifje   Zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (25 min. + baktijd)

  1. Verwijder de pitjes uit de halve meloen en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  2. Meng de bloem met 8 eetl. olie en een snuifje zout.

  3. Doe de eieren er een voor een bij. Voeg ook de amandeldrink beetje bij beetje toe en mix tot een homogeen deeg (voeg eventueel nog wat amandeldrink toe als het deeg niet vloeibaar genoeg is).

  4. Verhit 1/2 koffiel. olie in een pan. Giet er een pollepel deeg in en laat bakken tot de bovenkant ‘droog’ is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

 

Bereiding (15 min.)

  1. Bestrijk de pannenkoeken met wat abrikozenconfituur en rol op. Snij in stukken van 3 cm.

  2. Steek de stukken pannenkoek afwisselend met druiven en stukjes meloen op brochettestokjes.

 

Tip

  1. Ook ander fruit is lekker op deze pannenkoekenspies: stukjes kiwi, banaan, appel, watermeloen …