Assortiment puree: diepvries, vers en droog

Snel naar

  

Welke puree past het beste bij jouw keuken?

Smaakt verse, kant-en-klare puree anders dan diepvriespuree? Wat is het voordeel van poederpuree? En meer! Lees al onze tips.

Klik op de knoppen en ontdek de verschillen tussen diepvries, verse en droge puree.

uniek omdat uitzicht en geur smaak waste bereiding & tijd

Unieke voordelen

Diepvries (€€)

  • Constante kwaliteit
  • 100% smaakbehoud na éénmalige regeneratie
  • Makkelijk portioneren
  • Op elke hittebron te regenereren: oven, micro, combi, vuur, bain-marie

Vers (€€€)

  • Topkwaliteit (in aardappelseizoen), artisanale bereiding in industriële omgeving (volume)
  • 100% smaakbehoud na éénmalige regeneratie
  •  Kant-en-klaar, gebruiksvriendelijk

Droog (€)

  • Constante kwaliteit
  • Snelheid van klaarmaken
  • Makkelijk portioneren en bereiden (warm of koud)
  • Kostprijs per portie
  • Ideaal basisproduct voor nevenbereidingen (duchesse, kroketten, ...). Of als bindmiddel (soepen, velouté)

Uitzicht en geur

Diepvries (€€)

  • Ziet er lekker uit (zoals puree hoort te zijn), zachte geur van aardappel

Vers (€€€)

  • Ziet er lekker uit (zoals puree hoort te zijn), ruikt naar aardappel

Droog (€)

  • Gevarieerd uitzicht: van vaalgrijs tot licht geel, afhankelijk van merk en type (neutraal, met boter of melk)
  • Ook de geur varieert

Smaak

Diepvries (€€)

  • Lekker, wel opletten dat de puree niet te droog is, indien geen vocht wordt toegevoegd voor regeneratie

Vers (€€€)

  • Kwalitatief, de lekkerste puree

Droog (€)

  • Veel variatie. Soms nog boter, melk of kruiding nodig, andere poederpurees zijn af
  • Goed testen wat voor jou het beste resultaat heeft.

Waste

Diepvries (€€)

  • Je neemt wat je nodig hebt. Geen afval als je goed portioneert.

Vers (€€€)

  • Je neemt wat je nodig hebt. Geen afval als je goed portioneert.
  • Open verpakkingen: snel verwerken

Droog (€)

  • Je neemt wat je nodig hebt. Geen afval als je goed portioneert.

Bereiding & tijd

Diepvries (€€)

  • 10 à 15 min. Reken ook nog ontdooitijd.
  • Opwarmen: 1. op vuur: opletten voor verbranding
    2. Bain-marie: stabiel product, opletten voor uitdroging
  • Combineren met andere groenten = makkelijk
  • Maar, enkel warm behandelbaar. Na afkoeling moeilijk op te warmen

Vers (€€€)

  • Opwarmen: 1. Best in oven of combi, 15 à 20 min
    2. Op vuur: sneller, let op voor verbranden
    3. Bain-marie: stabiel, let op voor uitdroging
  • Combineren met andere groenten = makkelijk.
    Of koop kant-en-klare groentenpuree
  • Maar, na afkoeling moeilijk terug op te warmen

Droog (€)

  • 5 min.: water koken & mengen met poeder 
  • Bain-marie: stabiel, let op voor verwatering (merk-afhankelijk)
  • Combineren met andere groenten = makkelijk
  • Regenereren = makkelijk

Bekijk onze recepten

Kabeljauw 'dugléré' met puree

Eén gerecht op drie verschillende manieren. Bekijk hier hoe je de droge, diepvries en verse puree gebruikt.

Welke verkies jij?


Ontdek de recepten


Ons ruim assortiment puree


diepvries vers droog

Droge aardappelpuree

Poeders of vlokken, magere melk of volle melk, verschillende merken zoals Honig, Knorr,  Lutosa, Maggi. Ook in eigen merken zoals Econom en Everyday. 

Bekijk ons volledig aanbod droge puree

Verse aardappelpuree 

Peka Freshline en spuitpurees van Kelderman

Bekijk ons volledig aanbod verse puree

Diepvries aardappelpuree

Verschillende merken zoals Ardo, Aviko en Lutosa. Ook in eigen merk Boni Selection. Klein of grootverpakking. Puur of met groenten.

Bekijk ons volledig aanbod diepvriespuree