Proef gerechten boordevol inspiratie op Horecatel

Ontdek hier alle ingrediënten van de gerechten als inspiratie voor jouw gerechten

Amusebordje

Het Amusebordje bestaat uit Frisse lenteburger  - Karaage crispy chicken - Gerookte forel - Samosa 

 Hieronder vind je de ingrediënten per hapje

Frisse lenteburger 

Karaage crispy chicken met wasabi-mayonaise


Met dit hapje houd je je budget onder controle 

Je kent perfect je foodcost: bepaal op voorhand hoeveel stuks karaage crispy chicken je serveert per portie.
Geen risico op afval: je haalt het makkelijk uit de verpakking, dus niet ontdooien vooraf.
Werk af met producten die je reeds in je mise-en-place gebruikt: zoals pijpajuin, wasabimayonaise, sesamzaad of peterselie.

Gerookte forel met spinaziecrème

    • Gerookte forel (22804)
    • Spinazie crème

Augurken sap (30233)
Eiwit (40556)
Spinazie (29856)
Zonnebloemolie (66159)


Mooie afwerking en presentatie

De ingrediënten zijn eerder basisproducten in je keuken. Maar de verfijnde afwerking en mooie presentatie brengen dit gerecht tot een hoger niveau.

Samosa 

Aperoplank met Ardense ham en Chimay-kaas

Halffabrikaten voor een snelle apero

Stel de aperoplank samen met half-afgewerkte producten. Gebruik een kant-en-klare hummus in plaats van zelf hummus te maken. Pimp de hummus door er toppings aan toe te voegen zoals paprika, zoete aardappel, pompoen, enz.

Op deze manier 1) heb je minder afval, 2) houd je je budget onder controle, 3) heb je minder personeel nodig.

Warme hapjes

Entrecote met gegrilde groenten

    • Ierse dunne lende / entrecote (115699)
    • Gegrilde groenten (124462
    • Krielaardappel (126062)
    • Chimichurri

Bbq kruidenmix (125970)
Chimichurri mix (34471)
Olijfolie (21117)
Rode wijnazijn (119001)



Vereenvoudig je mise-en-place en verlaag je personeelskosten

   Het vlees is dé topper van het gerecht: verwen je klanten met een mooie entrecote. Serveer er typische (basis)garnituren bij om de totale foodcost te drukken.

   Laat klanten gratis extra side dishes bijbestellen, zoals aardappelen en groenten. Zo is er minder waste: klanten bestellen dit bijna nooit bij.

Gegrillde inktvis

Vereenvoudig je mise-en-place en verlaag je personeelskosten

   Gebruik halffabrikaten om je personeelskosten te verlagen. Geen grote bereidingen nodig: stel het gerecht snel samen en het is klaar om te serveren.
   De puree in dit gerecht is reeds bereid, de peterselie al gehakt en de octopus hoeft alleen nog maar kort gebakken te worden.

Broodje Bratwurst de luxe 

Laat je veggie gerecht schitteren

Je gerecht zal beter verkopen als...
   je het woord "veggie" niet in de naam gebruikt, dit schrikt af. Gebruik eerder een icoon voor veggie.
   je focust op de afwerking of een specifiek product (bv. 'luxe', 'met knapperige groenten, ...)

Dessert

Sabayon met Chimay en gekarameliseerde peer


Een snel, kwalitatief en budgetvriendelijk dessert

   Start met een eenvoudige basis, zoals sabayon. Voeg herkenbare producten toe voor een luxueuze afwerking.
   Een echte aanrader: gebruik lokale producten. Chimay, Luikse siroop, likeur, peren, enz. Het geeft een connectie met je klant en zet zo aan om het te proeven

Dranken

Alcoholische dranken

Alcoholvrij, frisdrank en warme dranken