Vegan, spreekt dat klanten wel aan? Bij restaurant Le Botaniste zéker wel. Daar serveren ze 100% vegan en biologische gerechten. Niet alleen in Gent en Brussel, maar ook op 4 locaties in New York City. Gregory Verellen, mede-oprichter en chef bij Le Botaniste, geeft enkele tips over hun topgerechten en -producten.
Tip 1: bestverkopende gerechten
Een juiste mix van gerechten op je kaart is van belang.
“Een klassieke maar plantaardige spaghetti bolognaise is erg toegankelijk: ideaal voor flexitariërs.
Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest bij Le Botaniste. Een chili sin carne werkt ook zeer goed."
Gregory Verellen,
Mede-oprichter en chef bij restaurant Le Botaniste
Tip 2: extra smaak
Om extra smaak toe te voegen aan hun gerechten, gebruiken ze bv. miso.
“Het voegt die umami-smaak toe die anders ontbreekt door vlees uit het gerecht te halen. Dit proef je bijvoorbeeld in onze ‘pasta bolo': het geeft echt een diepere, vleesachtige smaak.”
Tips 3 - 5: efficiënt werken
Tot slot heeft Gregory nog 3 tips om tijd te besparen bij het bereiden van groenten:
Pekelen
“Pekel je groenten. Bijvoorbeeld komkommers of raapjes op zout of azijn. Door 1 batch groenten te pekelen, kan je zo 2 maanden verder."
Mandoline
“Gebruik een mandoline om snel, fijn en mooi groenten te snijden. Al is dit niet voor iedereen weggelegd, het is gevaarlijk om in je vingers te snijden.”
Slowcooker
“Werk met een slowcooker om soepen, risotto of stoofpotjes gemakkelijk klaar te maken. Gewoon alles erin gooien en het zijn ding laten doen.”
Nog meer ervaringen over vegetarisch koken
Unieke services van foodservicebedrijf Solucious
Persoonlijk contact en flexibiliteit
Ruim assortiment aan goede kwaliteit en prijzen
Nuttige recepten en inspiratie
Meer weten?
Nog meer klantverhalen
Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest
Tijdsbesparing door makkelijk online bestellen
Huismerken met mooie prijs-kwaliteitsverhouding: controle over je kosten.
Professionele speler die zich flexibel kan opstellen.
“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. ”
Thomas Mémurlin
CEO The Huggy's Bar
Connecteer jouw bestelsysteem met Solucious
Zo is de foutenmarge kleiner.
Hou je makkelijker controle over je kosten.
Loopt vooraadbeheer gestroomlijnd en volledig automatisch.
“Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben en hoeveel die hebben gekost”
Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller bij Bavet
Wie is Solucious?
Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend.
“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet