5 vegan tips van Le Botaniste

Gregory Verellen, mede-oprichter en chef bij restaurant Le Botaniste, geeft enkele tips over hun topverkopende vegan gerechten en favoriete plantaardige producten.

Vegan, spreekt dat klanten wel aan? Bij restaurant Le Botaniste zéker wel. Daar serveren ze 100% vegan en biologische gerechten. Niet alleen in Gent en Brussel, maar ook op 4 locaties in New York City. Gregory Verellen, mede-oprichter en chef bij Le Botaniste, geeft enkele tips over hun topgerechten en -producten.

Tip 1: bestverkopende gerechten

Gregory Verellen, Mede-oprichter en chef bij restaurant Le BotanisteEen juiste mix van gerechten op je kaart is van belang.

“Een klassieke maar plantaardige spaghetti bolognaise is erg toegankelijk: ideaal voor flexitariërs.

Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest bij Le Botaniste. Een chili sin carne werkt ook zeer goed."

Gregory Verellen,
Mede-oprichter en chef bij restaurant Le Botaniste



5 vegan tips van de expert bij restaurant Le Botaniste

Tip 2: extra smaak

Om extra smaak toe te voegen aan hun gerechten, gebruiken ze bv. miso.

“Het voegt die umami-smaak toe die anders ontbreekt door vlees uit het gerecht te halen. Dit proef je bijvoorbeeld in onze ‘pasta bolo': het geeft echt een diepere, vleesachtige smaak.”

5 vegan tips van de expert bij restaurant Le Botaniste

Tips 3 - 5: efficiënt werken

Tot slot heeft Gregory nog 3 tips om tijd te besparen bij het bereiden van groenten:

Pekelen

“Pekel je groenten. Bijvoorbeeld komkommers of raapjes op zout of azijn. Door 1 batch groenten te pekelen, kan je zo 2 maanden verder."

Mandoline

“Gebruik een mandoline om snel, fijn en mooi groenten te snijden. Al is dit niet voor iedereen weggelegd, het is gevaarlijk om in je vingers te snijden.”

Slowcooker

“Werk met een slowcooker om soepen, risotto of stoofpotjes gemakkelijk klaar te maken. Gewoon alles erin gooien en het zijn ding laten doen.”

Nog meer ervaringen over vegetarisch koken

Ontdek alles

De beste tips voor je budget, menu, de producten, ...

Ontdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken voor professionals, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?
 Welke producten gebruik je best

Ontdek alles
Hun dagelijkse aanpak

AZ Sint-Blasius zet veggie in de kijker

We spraken met aankoopverantwoordelijke Zeno : hoe koken zij elke dag veggie?

"Sinds maart 2022 zijn 50 tot 75% van onze 2e menu’s doorheen het jaar ook vis- en vleesloos. Om de foodcost onder controle te houden, bieden we altijd een vleesvergeter aan én een gerecht met meer groenten.

Hun dagelijkse aanpak
Zo doen ze dit

Euro Space Center gaat voor veggie

Olivier, keukenverantwoordelijke van het Euro Space Center vertelt hoe zij hun kaart vegetarischer maken.

"Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”

Zo doen ze dit

Unieke services van foodservicebedrijf Solucious

 Persoonlijk contact en flexibiliteit
 Ruim assortiment aan goede kwaliteit en prijzen
 Nuttige recepten en inspiratie

Meer weten? 

Contacteer je accountmanager  

Of ontdek de unieke services van Solucious

Nog meer klantverhalen

betrouwbare horecaleverancier met unieke track-and-trace service


Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest

  Tijdsbesparing door makkelijk online bestellen
  Huismerken met mooie prijs-kwaliteitsverhouding: controle over je kosten.
  Professionele speler die zich flexibel kan opstellen.

“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. 

Thomas Mémurlin
CEO The Huggy's Bar 


bekijk de case study  

Connecteer jouw bestelsysteem met Solucious

  Zo is de foutenmarge kleiner. 
  Hou je makkelijker controle over je kosten.
 Loopt vooraadbeheer gestroomlijnd en volledig automatisch.

Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben en hoeveel die hebben gekost

Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller bij Bavet


bekijk de case study  



Ontdek alle klantverhalen  




Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet