Ingrediënten voor 10 personen:
Voor het deeg :
Voor topping :
Voor de garnering :
Bereidingswijze
1. Verdun de gist met de warme melk en 4 lepels bloem. Laat 10 minuten rusten.
2. Doe in een mixer met een haak de bloem en de suiker, voeg de eieren, het oranjebloesemwater en de sinaasappel- en citroenschil toe, dan de melk. Kneed goed en voeg beetje bij beetje de boter toe. Het deeg moet soepel en elastisch zijn, een beetje plakkerig.
3. Dek af en laat 2 uur rusten.
4. Wanneer het deeg zijn volume verdubbelt, kun je het tot een grote donut bewerken. Dek het weer af en laat rusten. Het deeg moet in volume verdubbelen.
5. Verwarm de oven voor op 180°C.
6. Meng de eierdooier met een beetje melk en verdeel het mengsel over de Roscon. Versier de bovenkant met amandelen, gekonfijt fruit en parelsuiker toe.
7. Bak gedurende 30min. Laat het afkoelen, snijd het dan doormidden en smeer het met Nutella® (artikelnummer 101427).