Aardappelgnocchi met garnalen en crème van groene asperges

 10 personen      Voorgerecht

in samenwerking met

Aardappelgnocchi met garnalen en crème van groene asperges - Debic


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 2 kg aardappelen (29802)
  • 500 g bloem (17486)
  • 2 eieren (116807)
  • 100 g Parmezaanse kaas (121631)
  • 30 garnalen (56049)
  • ½ wortel (29890)
  • 1 sjalot (29801)
  • 12 kerstomaten (94109)
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • 250 ml Debic Culinaire Original (28543)
  • 1 kg groene asperges (48861)
  • 50 ml olijfolie extra vergine (66144)

 

Allergenen: eieren, gluten, lactose, lupine, schaaldieren
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

Gnocchi

  • Kook de aardappelen gaar in de schil.
  • Giet af en verwijder de schil terwijl de aardappelen nog warm zijn.
  • Pureer, met behulp van een pureeknijper, direct op de werktafel.
  • Laat afkoelen tot handwarmte en voeg de bloem, de eieren en de Parmezaanse kaas toe.
  • Kneed goed door tot een gladde, homogene massa.
  • Houd het deeg 15 minuten apart zodat de gluten kunnen rusten.
  • Rol het deeg dan met de handpalmen uit tot worsten van 1 cm doorsnede.
  • Snijd de worsten in stukjes van 2 cm.
  • Bestuif met bloem zodat ze niet aan elkaar vastplakken.
  • Druk de stukjes zachtjes over het gnocchiplankje.
  • Bestuif opnieuw met wat bloem.

 

Bisque

  • Pel de garnalen en bewaar ze in de koeling.
  • Schil de wortel en verwijder de schil van de sjalot.Snijd beide in gelijke stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de schalen en koppen van de garnalen, de sjalot en de wortel toe.
  • Stoof aan en voeg de kerstomaten toe.
  • Blus met de witte wijn en reduceer kort.
  • Voeg het water toe en kook gaar.
  • Cutter de massa fijn in de blender en passeer door een fijne zeef.
  • Breng de bisque op smaak met zout en peper.
  • Reduceer tot de gewenste dikte.

 

Crème van asperges

  • Snijd de topjes van de asperges en blancheer ze in gezouten water.
  • Bewaar voor de afwerking. Kook de rest van de asperges gaar in het kookvocht en cutter fijn in de blender.
  • Voeg de Debic Culinaire Original toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

 

Opbouw

  • Bak 10 garnalen kort aan beide zijden gaar en breng op smaak met zout.
  • Snijd de overige garnalen in stukken van 1 cm.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe.
  • De gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Giet af.
  • Warm de bisque op in een pan en voeg de stukjes gesneden garnaal toe.
  • Voeg de warme gnocchi toe en meng goed. Warm de crème van asperges op en regenereer de aspergetopjes.

 

Afwerking

  • Dresseer de gnocchi en de garnalen op de borden en werk af met de crème van asperges, de aspergetopjes en de hele garnalen.