Bretoens vissoepje 

 10 personen      Voorgerecht      Budgetvriendelijk gerecht

Foodcost-tip: 

Je voorgerecht een tikkeltje specialer maken? Vervang de Bretoense vissoep door kreeftensoep (121468). Je betaalt dan slechts € 0,06 per persoon meer!* Combineer met zeekraal (119790) en gebakken kreeft (123471).

Iets meer exclusief?
Gebruik dan verse kreeft van De Jager (124472).


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 3 L Bretoense vissoep (121467)
  • 40 scampi (112846 easy peal of 113433 gepeld)
  • 200 g paprika, ontpit in reepjes (29851)
  • 1 dl vloeibare bakmargarine (66136)
  • 1 potje zwarte lompviseieren (92866)
  • verse dille (114592)

 

Allergenen: schaaldieren, vis, gluten, melk, selderij.
Bereidingswijze en voedingswaarden: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Verwarm de margarine en bak de scampi. Bak de paprikareepjes in dezelfde pan.
  • Warm de soep op.
  • Lepel de soep met gebakken paprika in een kommetje en leg daarop de scampi.
  • Werk af met de viseieren en de dille.

 

Tip

  • Serveer met cannelloni gevuld met ricotta en gegrilde groenten (121968) of ravioli van kreeft (121964).

 

Voedingswaarden

  Gemiddelde voedingswaarden per 100 g     Bretoens vissoepje  
  Energie (kJ) 289
  Energie (kcal) 69
  Vetten 3,3
waarvan verzadigde vetzuren 0,8
  Koolhydraten 3,2
waarvan suikers 1,4
  Vezels 0,5
  Eiwitten 6,0
  Zout 1,38



 

 









*De foodcost van dit recept werd berekend met de prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

Ontdek ook: