Champi BURGER by Bart De Pooter

 1 persoon      Vegan hoofdgerecht

in samenwerking met

Champi Burger By Bart De Pooter


Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 120 g Greenway burger vegan rauw (121265)
  • 2 sneetjes Violife vegan Gouda (124770) 
  • 100 g Violife Creamy (124774)
  • Pastridor burger bun poivre-peper (118018)
  • 5 g citroensap (120561)
  • 5 g zout  
  • 2 g witte peper 
  • 2 grote sjalotten gepeld (29801) 
  • 30 g olijfolie  
  • 2takjes tijm 
  • 5 g zout 
  • Phase plus
  • 80 g lokale champignons (29101) 
  • 20 g oester champignons (119749)
  • 20 gveldsla (103509)
  • 20 g waterkers (29408)

 

Allergenen: Champignons, 
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Producten ophalen...

Bereidingswijze

Burger

  • Kruid de burger met zout, verhit de Phase in een pan. 
  • Leg de burger in de pan en bak aan beide kanten bruin en krokant. 
  • Kruid met peper en leg 2 sneetjes Violife vegan Gouda over de burger.
  • Grillen !

CREAMY SAUS

  • Mix Violife Creamy met cintroensap, zout en witte peper goed.

GEKONFIJTE SJALOTTEN

  • Snij in ringen van 2cm.  Verhit de olijfolie in een pan en strooi het zout erin. 
  • Bak de sjalot ringen traag op tot ze mooi gekarameliseerd zijn, draai dan de sjalotten om, voeg tijm toe aan de pan, bedek met een folie en bak in oven op 180°C gedurende 5 minuten. 
  • Laat afkoelen. 

CHAMPIGNON MIX

  • Verhit de Phase in een pan tot hij licht rookt. Voeg de champignons toe, bak tot ze bruin en krokant zijn.

BURGER ARCHITECTUUR  

  • Onderste broodje 
  • Creamy saus 
  • Salade mix  
  • Burger 
  • Sjalotten 
  • Champignon mix  
  • Bovenste broodje