Chinese kip met curry-kokos, groenten en langkorrelrijst 

 50 personen      Hoofdgerecht 

De wereldkeuken is kleurrijk, trendy en gezond. Met enkele inspirerende basisingrediënten kan je snel een eigen signatuur drukken op klassiekers, zoals dit eenpansgerecht met kip en curry-kokos.

Ingrediënten voor 50 personen:

  • 3,25 kg Knorr Lange Korrel Rijst (121836)
  • 7,50 L water
  • 120 g Knorr Professional Kippenbouillon Poeder (124715)
  • 5 kg kippenfilet, in blokjes van 3 op 3 cm (118562)
  • 100 g currypoeder (36183)
  • 400 ml vetstof 
  • 1,50 kg Parijse Champignons, in vieren gesneden (29692)
  • 1 kg Rode paprika, in reepjes (29851)
  • 1 kg geblancheerde en in 2 gesneden groene boontjes (121930)
  • 60 ml Knorr Professional Liquid Concentrate Kip (125955)
  • 1 L kokosmelk (124014) 
  • 25 g kurkuma (36269)
  • 1 L Solo Professional Culinair (23193)
  • 100 g Knorr Professional Gemberpuree (74440
  • 200 g Knorr Professional Kerriepuree (35588)
  • 40 g Knorr Primerba Asian Pesto (74232)
  • 525 g tomaten in blokjes (119409)
  • 4 bs lente uitjes, fijngesnipperd (122805)
  • 20 g Koriander, fijngesneden (122805)

Bereidingswijze

  • Vermeng de rijst met 6,5 liter water en Kippenbouillon in gastronormbak.
  • Plaats in de combi-steamer op 100% stoom, 100°C., gedurende 40min.
  • Vermeng het kippenfilet in blokjes met het currypoeder
  • Verhit de phase en kleur hierin het kippenvlees aan.
  • Voeg de champignons, rode paprika en groene boontjes toe tot en bak kort verder.
  • Voeg 1 liter water, Kippenbouillon, Kokosmelk, kurkuma, Solo Culinair, Gember en Asian Pesto toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
  • Werk het geheel af met de tomatenblokjes, lente-ui en koriander.
  • Serveer met de rijst.

Ontdek ook: