Eend met sinaasvulling en kumquat

 10 personen      Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 stuks verse eendenborst (123936)
  • 200 g mandarijn (73614)
  • 800 g kippengehakt (118554)
  • 1 L sinaasappelsaus (54448)
  • 40 stuks kumquat in schijfjes (123482)
  • 200 g geconfijte ajuin (115841)
  • 80 stuks rösti bites (125865)
  • 20 stuks mini-witloof (115726)

 

Allergenen: granen
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Liever een goedkoper gerecht met minder werk? 

Werk dan met de reeds klaargemaakte kalkoen met vulling van appel en veenbes (126209).

Nog een extraatje?

Een groentekoekje (48592) past hier mooi bij als aanvulling. Of serveer het in plaats van de rösti.

Je gerecht eenvoudig vegetarisch maken?

Vervang de eend door gevulde paprika (122972).

Bereidingswijze

  • Kleur de eendenborsten aan beide zijden in de pan (eerst aan de kant met vel, zo krijg je perfecte bakolie). Verwijder uit de pan.
  • Kleur ook de witloofstronkjes aan in wat bakvet. Laat daarna in dezelfde pan de kumquatschijfjes konfijten. Werk af met de gekonfijte ajuin.
  • Snijd de witloof overlangs in en vul op met de ajuin-kumquat.
  • Maak de vulling van de eend door het kippengehakt te mengen met uitgelekte mandarijnpartjes, fijngehakte tijm en peterselie. Snijd de eendenborsten aan en vul met het mengsel.
  • Warm de oven voor op 180° C. Verwarm de eendenborsten gedurende zo’n 12-tal minuten, samen met de rösti bites.
  • Verwarm het witloof en de sinaasappelsaus.
  • Schik het witloof en de eend afwisselend op het bord en werk af met de saus. Schik daarbij de rösti.

 

Ontdek ook: