Coquille Saint-Jacques, 3 keer anders

Creatief met coquilles

Sint-Jakobsnoten, dat is een echt topproduct. Laat je inspireren door deze 3 verschillende manieren om ze te bereiden.

  • Vers of diepvries.
  • Heel, in schijfjes of als carpaccio.


Welke geniet jouw voorkeur?

  1. Coquille-carpaccio
  2. Kort gebrande coquille Saint-Jacques met waldorf-rol
  3. Coquille in schelp met zeekraal-hollandaise  

1. Coquille-carpaccio

Ingrediënten

  • Carpaccio van Sint-Jakobsnoten (126135)
  • Crème van zure room (120096) en limoen (123382)
  • Foreleitjes (122690)
  • Passievrucht (106152)
  • Krokante aardpeer
  • Dressing van passievruchtencoulis (56316) en witte balsamicoazijn (66076)
  • Affilla cress (119768)

Welke carpaccio is je favoriet? 

  • Snij de carpaccio zelf (126130) of koop een kant-en-klare carpaccio van coquilles (126135).
  • Liever vis dan Sint-Jakobsnoten? Kies dan voor carpaccio van zalm (126133) of tonijn (126134).

Bereiding

  • Maak de crème: klop zure room op met kruiden en zeste en sap van limoen. Kruid af.
  • Maak een dressing van passievruchtencoulis, witte balsamicoazijn en zonnebloemolie. Kruid af.
  • Leg carpaccio op het bord. Dresseer met de crème, dressing, passievrucht, foreleitjes en krokante aardpeer.  

2. Kort gebrande coquille Saint-Jacques met waldorf-rol

Ingrediënten

  • Diepgevroren Sint-Jakobsnoten (126130)
  • Rolletje van rammenas, gevuld met
    • Groene appel (123271)
    • Witloof (29901)
    • Knolselder (29405)
    • Aardappel (29730)
    • Currymayonaise (127836 en 74229)
    • Witte balsamicoazijn (66076)
  • Dressing van koffie
  • Vene cress (126192)
  • Walnoten, geroosterd (125912)

Druk de prijs van je coquille 

De Sint-Jakobsnoten zijn de ster van het gerecht: een kleine hoeveelheid als afwerker. Dit compenseren we met een grotere hoeveelheid van goedkopere seizoensgroenten.

Bereiding

  • Snijd rammenas in dunne vellen. Vul ze met de appel, witloof, knolselder, gekookte aardappel, currymayonaise en witte balsamicoazijn. Rol op.
  • Snij de coquille in schijven van 0,5 cm. Brand ze af met een bunsenbrander en besprenkel ze met olijfolie en grof zout. Leg ze op de rol van rammenas.
  • Maak een dressing van koffie: 1 dl olijfolie, 2 dl zonnebloemolie, 1 dl witte balsamicoazijn, 1 tl koffiepoeder en een snuifje oploskoffie. Kruid af met peper, zout en honing.
    -> Deze dressing maak je best een paar dagen op voorhand zodat de koffie zijn smaak kan afgeven.
  • Werk af met de crème, dressing, geroosterde walnoten en vene cress.  

3. Coquille in schelp met zeekraal-hollandaise

Ingrediënten

  • Verse coquille, gebakken (123626)
  • Dashi-zeekraal, kort aangebakken (124589)
  • Mini-prei, kort aangebakken (123720)
  • Hollandaise, opgeschud (33367)
  • Tomatencrumble van Jorda (126830)

Minder mise-en-place?

Vereenvoudig je mise-en-place met een afgewerkt alternatief: Sint-Jakobsschelpen, gevuld met visragout, Sint-Jakobsnoten en geraspte Emmental (124616). Warm op, werk eenvoudig af en serveer!

Ontdek ook: