Gebruinde parelhoen, gebakken spruitjes, veenbessen en crème van appel

Belgische klassieker: verfijnd en verrassend

Lees zeker onze tips over foodcost en bereiding


Ingrediënten

  • Parelhoen, op het vel gebakken (123933)
  • Spruiten, gebakken en de buitenste blaadjes kort geblancheerd (53410)Belgisch merk
  • Crème van appel (123271)
  • Pommes dauphine (122949)Belgisch merk
  • Veenbessen (12988)Belgisch merk
  • Opgeschuimde kalfsjus (35994)


> Bekijk alle producten hieronder

TipLiever iets dat minder tijd of personeel vraagt? Ontdek hier een eenvoudigere versie van dit gerecht: voorgegaarde kalkoen, kant-en-klare saus, ...

Bekijk alle producten uit dit gerecht

Bereiding

  • Bak de parelhoen op het vel
  • Bak de spruitjes, blancheer de buitenste blaadjes kort.
  • Maak een crème van de appel
  • Bereid de pommes dauphines 


Voor de opgeschuimde kalfsjus:

  • Kook fond van kalf in met sjalotten, tijm, rozemarijn.
  • Voeg cognac en een scheutje room toe en laat inkoken.
  • Mix een klontje koude boter en voeg kruiden toe naar smaak.


Dresseer alles op het bord en werk af met veenbessen.


Ontdek ook: