Homemade burgers packed with meat versus veggies

 1 kilogram      Hoofdgerecht   

Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van een burger met en zonder courgette.

- Foodcost van het recept met boerengehakt: € 8,94/kg
- Foodcost van het recept met boerengehakt en courgette7,18/kg

Dat is een verschil tot zo'n 1,76 euro per kilo!

Foodcost-tips: 

  1. Gebruik groenten in je burger. Zo daalt je foodcost.
  2. Verwerk groenten in je burger. Zo verhoog je het ‘gezondheidsimago’ en kan je zelfs een hogere prijs vragen!
  3. Gebruik boerengehakt in plaats van of gecombineerd met puur rundsvlees. Je burgers zijn dan sappiger, smaakvoller en interessanter qua foodcost.

Ingrediënten voor 1 kilogram:

With meat:

  • 330 g americain natuur
  • 660 boerengehakt
  • 10 g kruidenmix Tex Mex
     

With veggies:

  • 222 g americain natuur
  • 444 g boerengehakt
  • 67 g paneermeel 
  • 67 cl heel ei scharrel vloeibaar
  • 167 g courgette blokjes
  • 33 g smoky BBQ mix gesneden

 

Allergenen veggies: ei, gluten
Allergenen meat: gluten, soja, selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Meng het vlees met de Tex Mex-kruidenmix.
  • Werk je met courgette blokjes? Meng het vlees met paneermeel en ei en voeg er de courgetteblokjes en de BBQ-kruidenmix aan toe.
  • Vorm mooie burgers van 250 gram per stuk.
  • Grill op de barbecue.