Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van een burger met en zonder courgette.
- Foodcost van het recept met boerengehakt: € 8,94/kg
- Foodcost van het recept met boerengehakt en courgette: € 7,18/kg
Dat is een verschil tot zo'n 1,76 euro per kilo!
Foodcost-tips:
- Gebruik groenten in je burger. Zo daalt je foodcost.
- Verwerk groenten in je burger. Zo verhoog je het ‘gezondheidsimago’ en kan je zelfs een hogere prijs vragen!
- Gebruik boerengehakt in plaats van of gecombineerd met puur rundsvlees. Je burgers zijn dan sappiger, smaakvoller en interessanter qua foodcost.
Ingrediënten voor 1 kilogram:
With meat:
- 330 g americain natuur
-
660 boerengehakt
-
10 g kruidenmix Tex Mex
With veggies:
- 222 g americain natuur
- 444 g boerengehakt
-
67 g paneermeel
-
67 cl heel ei scharrel vloeibaar
-
167 g courgette blokjes
- 33 g smoky BBQ mix gesneden
Allergenen veggies: ei, gluten
Allergenen meat: gluten, soja, selderij