Hummus van rode biet en feta

 1 kilogram      Aperitief   

Foodcost-tips: 

  1. Door bieten (of andere groenten) te gebruiken verminder je je foodcost omdat je ze versnijdt met de hummus.
  2. Door het garnituur over de hummus te strooien lijkt het ‘meer’ en kan de klant zelf mengen. Dat is niet enkel leuk, je behoudt ook de smaken. Instagram-waardig? Dat ook!
  3. Je kan oneindig variëren met hummus van kikkererwten. Vervang de rode bieten bijvoorbeeld door gegaarde pompoen, gegrilde bloemkool, geroosterde wortel ...
  4. Geen zadenmix in je voorraadkamer? Geroosterde amandelschilfers vormen het perfecte alternatief.
  5. Verwerk broodoverschotten tot ideale dippers!

Ingrediënten voor 1 kilogram:

Hummus:

  • 678 g hummus Culino
  • 188 g rode bieten bio gekookt

Afwerking:

  • 94 g griekse fetakaas aop kubusjes in brine
  • 2 g citroentijm
  • 38 g pittenmix Culino

 

Allergenen: melk, noten, sesam
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Pureer de rode bieten grof en meng deze met de hand onder de hummus zodat je een marmereffect krijgt.
  • Rooster de zaden- en pittenmix in de oven of in een droge pan en bestrooi met wat zout.
  • Brokkel de feta erover en werk af met wat verse tijm en peper uit de molen. Bestrooi met wat geroosterde zaden- en pittenmix.

Ontdek: 

Ook interessant voor jou