Kabeljauw Dugléré op 3 verschillende wijzen

 10 personen      Hoofdgerecht

Kabeljauw met verse puree

De voordelen van verse puree


 Topkwaliteit
 100% smaakbehoud
 Gebruiksvriendelijk
De lekkerste puree Geschikt voor 'à la minute' bereidingen
+- 15 à 20 min

Ontdek alle voordelen van verse puree

Ingrediënten voor 10 personen:

10 porties kabeljauwhaasje
200 verse, ongepelde grijze garnalen
200 g tomaten
200 g champignons
400 g spinazie
2 x 50 g boter

Voor de saus

6 dl visfumet
2 dl witte wijn
2 dl room
100 g koude boter
Verse peterselie

Voor de puree

 
1 L water
220 g poeder puree



Bereidingswijze

Stap 1

  • Pel de garnalen, recupereer de parures.


Stap 2

  • Warm de puree op middelhoog vuur in de pan 
  • Warm onder folie in de stoomoven
  • Warm in de oven op 180°C voorverwarmd

Af en toe omroeren geldt hier in alle gevallen

Stap 3

  • Breng fumet aan de kook met de witte wijn en de garnaalparures.
  • Laat 10 min doorkoken en passeer dooreen fijne zeef.
  • Laat even opkoken en werk af met de room.
  • Werk op met klontjes boter. Werk af met vers gehakte peterselie.


Stap 4

  • Snijd de champignons in kwartjes en stoof in de boter. 
  • Stoof in dezelfde pan de spinazie op. 
  • Breng beide op smaak.


Stap 5

  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes.
  • Stoom de vis gaar.


Presentatie:

Schik quenelles puree met daarbij de kabeljauw op spinazie en champignons.
Werk af met de tomaatjes en garnalen
Serveer er de saus apart bij


Kabeljauw met diepvriespuree

De voordelen van diepvriespuree


 Constante kwaliteit
 100% smaakbehoud
 Makkelijk op te warmen
 Portionering
Lekker
Let wel op dat de puree niet te droog is
Meer als back-up
15 à 20 min

Ontdek alle voordelen van diepvriespuree

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 porties kabeljauwfilet diepvries vacuum
  • 200 g grijze garnalen diepgevroren
  • 200 g tomatenblokjes diepgevroren
  • 200 g champignons diepgevroren
  • 400 g spinazie diepgevroren


Voor de saus:

  • 1L kant en klare witte wijn-vissaus
  • Gevroren peterselie en dragon


Voor de puree:

  • 1,2 kg pureeblokjes kant en klaar diepvries

Bereidingswijze

Stap 1:

  • Warm de puree warm op middelhoog vuur in de pan. 
  • Warm het op onder een folie in de stoomoven
  • Opwarmen in een voorverwamde oven op 180°C

Let op! Vergeet af en toe zeker niet om te roeren.

Stap 2:

  • Warm in een sauspan je saus op een middelhoog vuur.

Stap 3:

  • Schik de vis op de spinazie in een schaal met daarop je tomaten en champignons.  Warm in de combi-oven of onder folie in stoom of microgolfoven tot het gaar is.

 

Let op! Verwijder overtollig vocht

Presentatie

Schik 'quenelles' puree met daarbij de kabeljauw met garnituur.
Serveer er de rest van de vissaus bij. 

 


Kabeljauw met droge puree

De voordelen van droge puree


 Constante kwaliteit
 Kostprijs per portie
 Snel klaar
 Ook als bindmiddel
Goed testen op voorhand Snelste klaar
Meer als back-up geschikt
+- 5 min

Ontdek alle voordelen van droge puree

INGREDIENTEN:

10 porties kabeljauwfilet voorgegaard vacuum
200 g grijze garnalen
200 g tomatenblokjes uit blik uitgelekt
200 g champignons uit blik uitgelekt
400 g spinazie uit blik uitgelekt

Voor de saus

18 g visfumetpoeder
8 dl water
1 dl culinaire room
Gevriesdroogde peterselie en dragon

Voor de puree

1 L water
220 g poeder puree



Bereidingswijze

Stap 1

  • Breng water aan de kook. Neem van het vuur en meng er de pureepoeder onder en breng eventueel extra op smaak met nootmuskaat.

Stap 2

  • Breng water aan de kook en los er de visbouillon in op. Laat even inkoken en werk af met room. Werk af met de de gedroogde kruiden.

Stap 3

  • Schik de vis op de spinazie in een schaal met daarop de tomaat en champignons. Werk af met de saus. Warm in de combi-oven of onder folie in stoom of microgolfoven.

Presentatie

Schik quenelles puree met daarbij de kabeljauw met garnituur. Serveer er de rest van de vissaus bij.


Ontdek de producten uit de recepten

Kies je recept & voeg de producten meteen toe aan je winkelmand.

TIP: Klik op droog, vers of diepvries. 


recept droge puree recept verse puree recept diepvries puree

Vers

Diepvries

Droog