Spirelli voor trekkers

 20 pers.      Hoofdgerecht

Spirelli voor trekkers

Ingrediënten voor 20 personen:

  • 20 boerenworsten (113220)
  • 3 kg paprikablokjes (119667)
  • 4 ajuinen (29816)
  • 2 teentjes knoflook (29809)
  • 2 kg spirelli (106982)
  • 1,6 kg gepelde tomaten (10589)
  • 380 g rode pesto (30443)
  • 3 blokjes groentebouillon (102928)
  • 1 dl olijfolie (66165)
  • peper en zout
Allergenen: Melk, eieren, noten, granen en sojabonen
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Snipper de uien en het knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  • Voeg de paprikareepjes en de gepelde tomaten toe. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1 L water. Laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  • Bak ondertussen de boerenworsten ± 8 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij in stukjes.
  • Kook de spirelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.
  • Meng de pesto en de stukjes boerenworsten onder de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg op het einde de pasta toe.