Kreefthapje en oestershot 

 10 personen      Aperitief

Foodcost-tip: 

Liever een goedkopere amuse? Vervang het hapje met de oester door een blini (121493) met gerookte zalm (22797) en zure room (120096). Dat kost slechts € 0,55 per persoon in plaats van € 1,31. Je bespaart dus €0,76 per persoon!*

Ingrediënten voor 10 personen:

Kreefthapje

  • 5 dikke sneden (±1 cm) terrine kreeft-whiskey (111099)
  • 3 stronken rood witloof (123486)
  • 1 potje foreleieren uit Bretagne (122690)
  • 20 gele viooltjes (115436)

Oestershot

  • 100 g zeekraal (119790)
  • 3 cl olijfolie (66165)
  • 10 Ierse holle oesters nr. 3 (123634)
  • 1 potje shisomix (119775)
  • 1 fles cocktail foam mint-lime (124175)

Allergenen: Kreefthapje: schaaldieren, vis, ei, melk, selderij. Oestershot: weekdieren.
Bereidingswijze en voedingswaarden: lees verder hieronder

Bereidingswijze

Kreefthapje

  • Snij 20 mooie witloofbladen uit de stronken.
  • Verdeel de sneden terrine in 20 gelijke balken.
  • Schik de terrine op het witloofblad en werk af metforelei en viooltjes

 

Oestershot

  • Pocheer de zeekraal kort in kokend water en spoel met ijswater.
  • Open de oesters, verwijder de vrucht, laat uitlekken. Hou het sap apart en reinig de schelp.
  • Verwarm de zeekraal kort met olijfolie en oestersap.
  • Verdeel de zeekraal over de oesterschelpen. Schik er de oester op en werk af met het cocktailschuim (goed schudden) en shisoblad.

 

Voedingswaarden

  Gemiddelde voedingswaarden per 100 g     Kreefthapje     Oestershot  
  Energie (kJ) 444 371
  Energie (kcal) 107 89
  Vetten 7,6 4,8
waarvan verzadigde vetzuren 1,3 1,5
  Koolhydraten 3,5 6,3
waarvan suikers 1,7 3,6
  Vezels 1,5 0,2
  Eiwitten 5,4 5,0
  Zout 0,91 0,58



 

 









*De foodcost van dit recept werd berekend met de prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

Ontdek ook: