Luxedessert van sinaas en chocolade

 10 personen      Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 stuks lingot chocorange Mekabe (126090)
  • 5 dl room (25024)
  • 2 dl sinaasappelsap (119836)
  • 1 dl sinaasappellikeur (42534)
  • 300 g Kwatta-choco (71967)
  • 40 partjes sinaasappel (122437)
  • 10 Pim’s-koekjes (61995)
  • Verse citroentijm (115414)


Allergenen: eieren, melk, aardnoten, granen, sojabonen
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Een dessert met een lagere foodcost?

Vervang de ‘Longot chocorange’ door een budgetvriendelijker dessert: chocoladefantasie van La Pâtisserie du Chef (48491). Dit is ook een kant-en-klaar dessert en past even goed bij de smaken van sinaas.

Of gebruik vanille-ijs (112721) en sorbet van bloedappelsien (109995) in plaats van de patisserie. Serveer met de garnituren.

Gemak in je keuken!

Met dit dessert is de mise-en-place beperkt. Het chocoladedessert van Mekabe is kant-en-klaar. Ook het mengsel voor espuma kan je al voorbereiden. Werk het dessert eenvoudig af.

Bereidingswijze

 

  • Maak de espuma: doe de room, sinaasappelsap en sinaasappellikeur samen in de slagroomspuit en zet onder druk met de gaspatroon.
  • Laat het dessert ‘lingot’ ontdooien. Serveer het op het bord en trek daarnaast een streep chocolade. Dresseer daarop de choco, partjes sinaasappel, koekjes en verse citroentijm

Ontdek ook: