Moussaka fasolia

 10 personen      Hoofdgerecht

in samenwerking metLogo Bonduelle

Moussaka-fasolia-april

Ingrediënten voor 10 porties:

  • 250 gr Bonduelle rode kidney bonen sous vide : (100323)
  • 250 gr Bonduelle kikkererwten sous vide: (100324)
  • 250 gr Bonduelle zwarte bonen Blik: (121939)
  • 250 gr Bonduelle witte bonen Easybag: (122305)
  • Sirtaki kruiden (33397)
  • 2 kg gratin à la Provençale (19310)
  • 500 gr gegrilde rode ui (125915)
  • 500 gr geraspte kaas (123437)
  • 10 trosjes cherry tomaatjes (94109)
  • 230 ml olijfolie (125610)
  • 80 gr basilicum (114527)
  • 500 g veldsla(103509)
  • 500 g rucola (29369)
  • Zout
Allergenen: Melk en sojabonen
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Producten ophalen...

Bereidingswijze

    • Giet de bonen af en laat uitlekken. Pak alle bonen samen grof en breng op smaak met de sirtaki kruiden en zout.


    • Vet een bakvorm licht in en verdeel eerst een laagje gratin, dan een laagje bonenmix en dan weer een laagje gratin. Gevolgd door een laagje gegrilde rode ui en de geraspte kaas.


    • Bak in een voorverwarmde oven van 190°C hete lucht voor 30 minuten.


    • Leg de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Zet deze de laatste 3 minuten in de oven bij de moussaka.


    • Maak ondertussen de kruidenolie door de basilicum met resterende olie te mengen in een blender. Breng op smaak met zout.


    • Serveer een mooi stuk moussaka op een bord en garneer met de tomaatjes. Maak het geheel af met de kruiden, olie en de slasoorten.


Tips:

Foodcost-tip!: Tijdens de Veggie Challenge kun je ook nog eens geld besparen door het vlees in je gerechten te vervangen door peulvruchten. Peulvruchten zijn namelijk een goedkoop alternatief voor vlees. Dus waarom probeer je niet hetzelfde gerecht uit, maar dan met de lekkerste peulvruchten in plaats van vlees?

Tip lagere footprint!:  Ga makkelijk veggie! Tijdens de veggie challenge kun je je footprint bewust verlagen door het vlees in je gerecht te vervangen door peulvruchten. Maak jij deze duurzame en smaakvolle switch?

Tip personeelstekort: Maak gebruik van peulvruchten en groenten die direct klaar zijn voor gebruik. Zo bespaar je niet alleen op personeelskosten in de keuken, maar ook op energieverbruik! Minder werk, meer efficiëntie - een win - win situatie!