Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van het gerecht met verse zalm en diepvriesvis.
- Foodcost van het recept met verse zalm: € 22,27/kg
- Foodcost van het recept met diepvrieszalm: € 19,50/kg
Dat is een verschil van 2,77 euro per kilo!
Foodcost-tips:
- Een papillot is zowel in foodcost als personeelskost een dankbaar product. Je kan alles perfect portioneren en op voorhand klaarzetten in mise en place.
- Dit gerecht ‘upscalen’? Leg er dan een diepvrieslangoustine in of wat verse (kort open gestoomde) mosselen. Top het geheel af met wat lompviseitjes, een schijfje citroen en verse takjes dille.
- Vervang de verse vis door diepvrieszalm. Zo verlaag je je foodcost met zo’n 3 euro/kg.
- Verlaag de foodcost van je asperges aan het begin van het seizoen door ze te combineren met groene jumbo asperges!
Ingrediënten voor 1 kilogram:
- 464 g zalm in porties zonder vel
OF 464 g atlantische zalm in porties ASC
-
464 g asperges
-
62 g kruidenboter rosette
-
3 g peterselie gehakt 200g
-
3 g peper wit gemalen (muntok) Isfi
-
3 g keukenzout zeer fijn Everyday
Allergenen: melk, vis