Parelhoen in wintertooi 

 10 personen      Hoofdgerecht      Budgetvriendelijk gerecht

Foodcost-tip: 

Mag het wat meer zijn? Vervang dan de gevulde parelhoen door fazant met vel (122856). Je betaalt dan € 1,03 per persoon meer*. Serveer daarbij ook champignons (29692).

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 3 parelhoenen gevuld met champignonsen truffel (124541)
    1 gevulde parelhoen van 1,5 kg is voorzien voor 3 personen
  • 1,5 L Fine champagnesaus Maiski (54449)
  • verse dragon (115416)
  • 80 aardappelen in dennenappelvorm (50985)
  • 1 kg kleine spruiten (48896)
  • 1 kg pastinaak met honing (116328)
  • 2 dl margarine met botersmaak (21175)

 

Allergenen: gluten, noten, ei, soja, melk, selderij, sulfiet.
Bereidingswijze en voedingswaarden: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Zet de gevulde parelhoen in de oven en bak gaar (40 à 45 minuten).
  • Schik de pastinaak in een ovenschaal, bevochtig met wat margarine en bak krokant in de oven.
  • Pluk de blaadjes van de dragontakjes (hou er een paar apart voor de afwerking) en hak fijn. Verwarm de fine champagnesaus met de fijngehakte dragon.
  • Verwarm de margarine in de pan en bak de spruiten.
  • Frituur de dennenappeltjes of bak ze in de oven.
  • Napeer de saus op een bord en leg daarop een sneetje gevulde parelhoen. Schik er de garnituren bij en werk af met wat dragonblaadjes



Vegetarische tip

  • Vervang de parelhoen door vegetarische kipstukjes (123710).

 

Voedingswaarden

  Gemiddelde voedingswaarden per 100 g     Parelhoen in wintertooi  
  Energie (kJ) 710
  Energie (kcal) 170
  Vetten 10,8
waarvan verzadigde vetzuren 3,4
  Koolhydraten 14,0
waarvan suikers 2,2
  Vezels 2,7
  Eiwitten 2,5
  Zout 0,56



 

 









*De foodcost van dit recept werd berekend met de prijzen van augustus 2021. Deze prijzen zijn enkel informatief en onder voorbehoud van wijzigingen.

Ontdek ook: