Nobake chickpea cookiedough

 10 personen      Dessert

In samenwerking met  Bonduelle Foodservice


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 500 g kikkererwten sous vide Bonduelle (100324)
  • 1 tl vanille essence (53433)
  • 120 g pindakaas (71968)
  • 1 el honing (12891)
  • 150 g pure chocolade (126197 of 70596)

Garnering 
Vegan

  • Speculaas (64695)
  • Melkchocolade druppels (126198)
  • Chocoladesaus (53943)

Niet-vegan? Gebruik dan deze garnituren:

  • 40 st witte chocoladedruppels (125920)
  • 40 st pure chocoladedruppels (71480)
  • 20 bollen vanille-ijs (122244)

Allergenen: granen, sojabonen, aardnoten, (eieren, melk)


Bereidingswijze

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water. Laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Meng de kikkererwten, vanille-essence, pindakaas en honing in de cutter tot een mooi glad deeg.
  3. Maal met de cutter de pure chocolade tot grove stukjes en meng deze met het deeg.
  4. Schep met een lepel quenelles op een plaat en plaats deze in de koeling.
  5. Maal met de cutter de speculaas.
  6. Serveer de quenelles met vanilleijs, de speculaas crumble en chocoladedruppels.

Nog meer recepten met peulvruchten:

Ontdek: 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Ook interessant voor jou