Peultjes en groene peulbonen met kwartel

 10 personen      Hoofdgerecht

In samenwerking met  Bonduelle Foodservice


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 500 g peultjes Bonduelle (48514)
  • 500 g groene peulbonen fijn (116816)
  • 100 g roomboter (67218)
  • 1 ui (123515)
  • 10 kwartelfilets en -boutjes, gebakken (123926 en 123925)
  • 450 g knolselderijpuree Bonduelle (123895)
  • 50 g room (114000)
  • 100 g hazelnoot, gebruneerd (110023)
  • hazelnootolie (126965)
  • kardemom naar smaak (36273)
  • zout, peper naar smaak

 

Allergenen: selderij, noten, melk
Bereidingswijze: lees verder hieronder


Bereidingswijze

  1. Maak de kwartel schoon en bestrooi met peper en zout.
  2. Bak de kwartel rosé tot de juiste gaarheid en houd warm.
  3. Snijd de ui in grove stukken en rooster in de oven op 220°C hete lucht.
  4. Verwarm de knolselderijpuree, voeg room toe en breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  5. Stoof de peulen en groene peulbonen in de roomboter. Voeg kardemom en zout naar smaak toe.
  6. Dresseer de ingrediënten op het bord en garneer met de gebruneerde hazelnoten en hazelnootolie.
  7. Voeg eventueel nog pasta of aardappelen toe. 

Nog meer recepten met peulvruchten:

Ontdek: 

Ook interessant voor jou