Bereidingswijze
-
- Haal de boter tijdig uit de frigo en laat op kamertemperatuur zacht worden
- Doe de boter in een voldoende grote kom, en voeg de piccalilli toe. Meng het geheel stevig door, tot de pickles goed gemengd zijn met de boter. Werk af met een snuifje zout naar smaak
- Gebruik vershoudfolie om het de picklesboter (net als kruidenboter) mooi op te rollen in een worstje. Trek het geheel stevig aan, zodat de picklesboter goed aangesloten zit
- Leg het "worstje" picklesboter in de frigo
- Als de picklesboter opnieuw een harde structuur heeft, kan je de picklesboter uit de vershoudfolie halen
- Gebruik een scherp mes om de picklesboter in plakjes te snijden
->Tip: warm het mes kort eventjes op tegen de kookplaat, dan snijdt het nog vlotter door de boter en de groentjes
-
- Heerlijk bij een stukje runds of varkensvlees, maar ook op een aardappel of stukje brood komen de heerlijke smaken naar boven
- Serveertip: werk af met wat gesneden bladpeterselie
Tip
-
- Geen fan van de groentjes, of blijkt het snijden van de boter niet zo makkelijk? Je kan de piccalilli samen met de boter ook even mixen, of gebruik maken van een picklessaus