Ingrediënten voor 10 personen:
Bereidingswijze
1. Smeer de eidooier gelijk over de Pastridor Pinsa Romana en leg hier de mozzarella, gerookte ontbijtspek en rode ui op
2. Dresseer de pinsa met de truffel roomsaus en bak 5 min. af in de oven op 200°C
3. Haal de Pastridor Pinsa Romana uit de oven en werk af met verse rucola en Parmezaanse kaas
Hoe kan je de foodwaste verminderen in jouw horecazaak?
1. Verminder bereidingsfouten
In de keuken gebeurt er een hoop en kan er van alles fout gaan. Verminder de foutgevoeligheid door receptbereidingen te noteren met bereidingstijden, temperaturen, hoeveelheden en werkwijzen. Jouw keukenpersoneel kan op deze manier met timers en thermostaten het gerecht altijd volgens het stappenplan bereiden. Zo verminder je niet alleen de foodwaste, maar werk je ook direct efficiënter in de keuken.
2. Bekijk je afval
Je afval bekijken? Jazeker! Er zijn ingrediënten of garneringen die nooit opgegeten worden en altijd op het bord blijven liggen. Analyseer dit, zodat je weet welke ingrediënten je beter weg kunt laten bij een gerecht of zodat je je portiegrootte kunt aanpassen. Zo blijf je niet onnodig ingrediënten toevoegen.
3. Inkoopproces & voorraadbeheer
Naast bereidingsfouten wordt er ook veel voedsel weggegooid dat nog niet bewerkt is. Zorg voor een efficiënt inkoopproces door te werken met Foodcost Calculaties. Zo weet je precies hoeveel er per gerecht ingekocht moet worden voor een rendabele voorraad. Zorg er daarnaast voor dat je alles netjes etiketteert voor een goed voorraadbeheer. Zo heb je meer grip op houdbaarheid en kan je hier slim op inspelen met je menu.