Spaghetti Bolognaise op 3 verschillende wijzen

 10 personen      Hoofdgerecht

Snel naar

Verse spaghetti bolognaise

De voordelen van verse pasta


 Topkwaliteit
 100% smaakbehoud
 Ideaal voor restaurant en traiteur
De lekkerste Geschikt voor 'à la minute' bereidingen 3 à 4 min

Ontdek alle voordelen van verse pasta

Ingrediënten voor 10 personen: 

3 kg verse pasta
Schilfers Parmezaanse (Grana Padano) kaas

Voor de saus

200 g fijngehakte ui
2 teentjes knoflook, versnipperd
1 dl olijfolie
20 g spaghettikruiden
200 g wortelblokjes
200 g courgetteblokjes
200 g verschillende soorten paprika, in blokjes gehakt
200 g champignonblokjes
1 kg gemengd gehakt
150 g Tomato Paste
1 l Crushed Tomatoes



   

Bereidingswijze

Stap 1

  • Warm de olijfolie op en stoof er de ui en look in aan, roer er het gehakt onder en bak rul op hoog vuur.
  • Meng er de kruiden, wortel, paprika en courgette onder. Laat stoven onder deksel.
  • Meng er de champignonblokjes en tomatenpasta en crushed onder.
  • Laat kort opkoken en volledig gaarkoken onder deksel.
  • Werk de saus af met een kruidenboeket van o.a. peterselie, dragon, verse tijm, salie, rozemarijn, enz.

 

Stap 2

  • Breng ruim kokend water aan de kook en voeg wat zout toe.
  • Kook de pasta in 3 minuten beetgaar.
  • Giet af en serveer direct.

TIP: vervang voor de végétarische versie het gehakt door vers vegan.

Diepvries spaghetti bolognaise

De voordelen van diepvriespasta


 Constante kwaliteit
 100% smaakbehoud
 Snelheid van bereiding
 Ideaal voor catering
Neutrale smaak  Allround product
 Als back-up van verse pasta
30 sec tot 2 min

Ontdek alle voordelen van diepvries pasta

Ingrediënten voor 10 personen: 

1 kg voorgebakken rul gehakt (Diepvries, vers, vegan)
1 kg gaargekookte groentenbrunoise (wortel, witte selder, courgette, ajuin)
5 dl kant en klare tomaten-basissaus/passata met ajuin en look
3 kg voorgegaarde spaghetti
300 g Basis gemalen kaas



   

Bereidingswijze

Stap 1:

  • Breng ruim kokend water aan de kook en voeg wat zout toe.
  • Kook de pasta in 1 à 2 minuten

of 

  • Stoom de pasta gedurende 3 à 4 minuten
  • Giet af en meng er wat olijfolie en water onder (om kleven te vermijden, direct serveren)

Stap 2

  • Warm de saus met gehakt en groenten en warm.

Presentatie

Schik de pasta met daarop de Bolognaise saus. Serveer de kaas als side-dish.
Werk extra af met pimentsaus/olie.

 

 

Spaghetti bolognaise met droge pasta

De voordelen van droge pasta


 Hoog rendement
 Makkelijk te stockeren
 Ideaal voor grootkeuken
Neutrale smaak  Kan op elk moment snel klaargemaakt worden
7 min tot 16 min

Ontdek alle voordelen van droge pasta

Ingrediënten voor 10 personen:

2,4 kg kant en klare Bolognaise saus (Blik, vacuümverpakt)
1 kg droge pasta (afgaande van 300% rendement)
300 g Basis gemalen kaas



Bereidingswijze

Stap 1

  • Breng ruim kokend water aan de kook en voeg wat zout toe.
  • Kook de droge pasta gedurende 8/11 minuten beetgaar.
  • Giet af en meng er wat olijfolie en water onder (om kleven te vermijden, direct serveren)

Stap 2 

  • Warm de saus

Presentatie

Schik de pasta met daarop de Bolognaise saus.
Serveer de kaas als side-dish.


Vers

Diepvries

Droog