Taartje van appel en blauwe kaas

 10 personen      Dessert


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 5 appels met veenbes (19307)
  • Granola (121111)
  • 800 g blauwe kaas (94240)
  • 10 stuks rond zanddeeg (125080)
  • 10 bolletjes sorbet van groene appel (122480)
  • 3 0g verse munt (115470)
  • 30 g rietsuiker (53841)
  • Sap en zeste van 1 limoen (123382)


Allergenen: eieren, melk, granen
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Liever een dessert met minder werk in de keuken? 

Serveer dan de bavarois van peer en caramel (48489). Zo moet je zelf nauwelijks aan de slag. Werk eenvoudig af met een bolletje sorbet en de munt-suikercrumble..

Een vegan en lactosevrij dessert?

Vervang het taartje door appelstrudel (107664). Serveer met de munt-suikercrumble en sorbet van groene appel.

Bereidingswijze

  • Snijd de appels middendoor.
  • Lepel wat veenbessen, vocht van de veenbes en granola in het zanddeeg. Leg daarop de halve appel. Schik een stukje blauwe kaas in de holte van de appel.
  • Verwarm gedurende een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
  • Maak de crumble van munt: mix de munt, de rietsuiker, de limoenzeste en het limoensap fijn in de blender.
  • Serveer het taartje met een bolletje sorbet van groene appel en de crumble van munt.

Ontdek ook: